'Tagliafico ziet een overstap naar Olympique Lyon zeker zitten'

door Bart Veenstra 133

Bron Algemeen Dagblad

'Tagliafico ziet een overstap naar Olympique Lyon zeker zitten'

door Bart Veenstra 133

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Nicolás Tagliafico ziet het zitten om een transfer te maken naar Olympique Lyon, zo meldt het Algemeen Dagblad. De club van trainer Peter Bosz zou de linksback van Ajax graag willen overnemen, al zijn er ook clubs uit Engeland en Spanje die de Argentijn graag willen inlijven.

Tagliafico heeft al langer een vertrekwens en bovendien kan de Argentijn voor een geringe transfersom worden overgenomen. De kans dat Tagliafico deze zomer bij Ajax vertrekt, lijkt dan ook erg groot.

Als het aan Bosz ligt, speelt Tagliafico in het komende seizoen bij Olympique Lyon. De Franse topclub wilde in eerste instantie Tyrell Malacia inlijven, maar de strijd om de linksback van Feyenoord werd gewonnen door Manchester United. Zodoende heeft Lyon nu het vizier op Tagliafico gericht.

'Tagliafico heeft ook opties in Engeland en Spanje'

Volgens het Algemeen Dagblad bevinden de gesprekken zich nog in de beginfase. 'Maar duidelijk is dat Tagliafico, die ook opties in Engeland en Spanje heeft, een overstap naar Frankrijk ziet zitten.'

Tagliafico speelt sinds januari 2018 bij Ajax en was direct basisspeler en publiekslieveling. In het afgelopen seizoen was de Argentijn echter bankzitter en dat had vooral te maken met de goede ontwikkeling van zijn landgenoot Lisandro Martínez. Laatstgenoemde kwam in het centrum te spelen, waardoor Daley Blind de positie van Tagliafico overnam.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties