[Update II] El Ghazi komt in afwachting van zaak tegen FSV Mainz 05 niet uit voor nieuwe club

door Bart Veenstra 188

Bron Ajax Showtime, Voetbal International

[Update II] El Ghazi komt in afwachting van zaak tegen FSV Mainz 05 niet uit voor nieuwe club

door Bart Veenstra 188

Bron Ajax Showtime, Voetbal International

Laatst geüpdatet

Anwar El Ghazi zou zichzelf hebben aangeboden bij Ajax. Dat meldt Voetbal International woensdagmiddag in een 'transferupdate'. Op inkomend vlak verwacht Ajax niets meer, al houdt de club wel de ogen open voor een mogelijke buitenkans.

Het ding is wel dat er financieel niet heel veel mogelijk is op dit moment. De Amsterdamse clubleiding weet dat er voor inkomende transfers eerst een of meerdere speler(s) moeten vertrekken, voor er iets binnengehaald kan worden. Dit geldt ook nog altijd voor Julian Rijkhoff. Vanwege het mislopen van Champions League-voetbal en het 'overmatig spenderen' in de zomer moet Ajax - zeker in deze transferperiode - verantwoorde financiële afwegingen maken.

Een speler die mogelijk nog aansluit bij Ajax is El Ghazi. Hij zit sinds zijn vertrek bij FSV Mainz 05 begin november zonder club en heeft zich aangeboden bij Ajax, zo weet Voetbal International. Eerder in zijn carrière speelde El Ghazi al honderd officiële wedstrijden voor Ajax. Omdat hij nu transfervrij is, hoeft Ajax hem niet per se voor de deadline vast te leggen.

Ajax heeft meerdere opties in beeld, ook voor de zomer

Tot slot laat Voetbal International weten dat er meerdere opties in beeld zijn bij Ajax, ook richting de komende zomer. 'Sowieso moet Ajax nu dus eerst spelers uitzwaaien, voor de club versterkingen kan begroeten. Zo belooft het nog een dynamische anderhalve dag te worden voor Ajax, richting de transferdeadline van donderdagnacht', aldus het medium, dat ook schrijft over Gabriël Misehouy, Anass Salah-Eddine, Jorge Sánchez en Steven Bergwijn.

Update - 16.40 uur (woensdag 31 januari) - TG: 'El Ghazi geen optie voor Ajax'

Anwar El Ghazi is geen optie om de rechtsbuitenpositie van Ajax te versterken. Dat meldt Telegraaf-journalist Mike Verweij woensdagmiddag. Eerder op de dag werd bekend dat de voormalig aanvaller van de Amsterdammers zichzelf zou hebben aangeboden bij de club. El Ghazi vertrok in november bij FSV Mainz 05 en is sindsdien op zoek naar een nieuwe werkgever. Een tweede periode bij Ajax zit er volgens Verweij echter niet in.

Update II - 17.00 uur (woensdag 31 januari) - El Ghazi komt in afwachting van zaak tegen FSV Mainz 05 niet uit voor nieuwe club

Anwar El Ghazi zal voorlopig niet voor een nieuwe club gaan spelen. De aanvaller werd eerder op woensdag nog gelinkt aan Ajax, een club die nog altijd in zijn hart zit en ook altijd zijn club zal blijven. Toch komt het voorlopig niet van een nieuwe samenwerking. Op dit moment loopt er voor El Ghazi een zaak tegen zijn voormalig werkgever FSV Mainz 05 en die zaak komt ter vervallen als hij in januari voor een andere club zou gaan spelen. De oud-Ajacied zal dan ook moeten wachten tot de zitting van 18 juni, waarna hij vanaf 1 juli weer beschikbaar is voor Ajax of een andere nieuwe club.

Bart Veenstra (X: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Poll: Moet Ajax El Ghazi contracteren?
0%
0%
Lees meer over: