[Update V] 'Rijkhoff keert definitief terug bij Ajax, contract tot zomer 2028'

door Bart Veenstra 1484

Bron De Telegraaf

[Update V] 'Rijkhoff keert definitief terug bij Ajax, contract tot zomer 2028'

door Bart Veenstra 1484

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax heeft een nieuw bod uitgebracht op Julian Rijkhoff. Dat meldt De Telegraaf maandagochtend. Volgens bronnen rondom de Duitse topclub bedraagt het voorstel van de Amsterdamse club 1,5 miljoen euro vast, bonussen en een doorverkooppercentage, zo weet de krant.

Rijkhoff, die eerder al in de jeugdopleiding speelde bij Ajax, hoopt dat zijn huidige club Borussia Dortmund zal instemmen met het nieuwe bod van Ajax. De Amsterdamse club zou eerder een miljoen euro hebben geboden, maar daar ging de Duitse topclub niet mee akkoord.

De talentvolle spits, die bij Borussia Dortmund in het O19-elftal speelt, werd in het afgelopen weekend nog aan de kant gehouden met het oog op een mogelijke transfer. Niet alleen Ajax is overigens in de markt. Ook FC Barcelona heeft de aanvaller op de korrel.

Rijkhoff ziet terugkeer bij Ajax zitten

Rijkhoff stond in de jeugdopleiding te boek als een groot talent, maar kreeg geen contract aangeboden bij Ajax. Toen Dortmund bij de Amsterdammers aanklopte vertrok de spits naar Duitsland, waar hij dit seizoen zeven keer scoorde in acht wedstrijden voor de O19. Door het gebrek aan perspectief bij Dortmund ziet Rijkhoff een terugkeer naar zijn oude werkgever zitten.

Update - 14.15 uur (30 januari 2024) - 'Ajax heeft Rijkhoff zo goed als binnen'

Ajax heeft Julian Rijkhoff zo goed als binnen, zo meldt Voetbal International dinsdagmiddag. Verslaggever Tim van Duijn geeft een update in een video-item van het medium. 'Ze hebben hem zo goed als binnen, dat zal een formaliteit zijn. Ik weet niet of ze dat vandaag vlot kunnen trekken, maar het zal uiterlijk morgen (woensdag, red.) zijn. Het betreft een kleine transfersom, rond de 1,5 miljoen euro, misschien iets meer, met hoge bonussen en doorverkoop en dan komt hij gewoon terug. Volgens mij kan hij tot de zomer van 2028 tekenen. Die kun je invullen.'

Update II - 15.25 uur (30 januari 2024) - 'Rijkhoff wacht in Purmerend op akkoord tussen Ajax en Dortmund' 

Julian Rijkhoff is in afwachting van zijn transfer naar Ajax vanuit Duitsland naar Purmerend gereden. Hij wacht volgens De Telegraaf nog altijd op een akkoord tussen beide clubs. Ajax bood maandag 1,5 miljoen euro, bonussen en een doorverkooppercentage op de spits, waarna Dortmund met een tegenvoorstel kwam en een fractie meer verlangde.

'Dat financieel directeur Susan Lenderink en de rvc nog niet akkoord zijn, zegt veel over de financiële positie van de Amsterdammers', schrijft De Telegraaf. Volgens de krant mag Lenderink de 1,5 miljoen euro gespreid betalen en wil ze liever eerst verkopen en dan pas kopen. Andere clubs hebben zich bij de zaakwaarnemer van Rijkhoff - Dick van Burik - gemeld of zij nog kans maken. Rijkhoff zelf heeft nog altijd een voorkeur voor een terugkeer naar Ajax.

Update III - 10.05 uur (31 januari 2024) - 'Rijkhoff bereikt akkoord op hoofdlijnen met Ajax'

Een nieuwe update in de transfersoap omtrent Julian Rijkhoff. De spits heeft met Ajax een akkoord op hoofdlijnen bereikt, zo meldt De Telegraaf. Volgens de krant zou het gaan om een verbintenis van vierenhalf jaar. Rijkhoff zal moeten hopen dat Ajax ook tot een akkoord met Borussia Dortmund weet te komen. De RvC van Ajax staat op het standpunt dat er eerst iemand moet vertrekken voordat er een speler kan worden aangetrokken. Dit na het aantrekken van Jordan Henderson en de aanstaande contractverbetering van Jorrel Hato.

De Telegraaf schrijft dat de seinen voor Jorge Sánchez (Cruz Azul), Francisco Conceiçao (Porto) en Anass Salah-Eddine (een Italiaanse club) op dit moment op rood staan. Ajax zou wel de hoop hebben dat er in de komende uren nog iets goed valt.

Update IV - 09.30 uur (1 februari 2024) - 'Rijkhoff ondergaat donderdag medische keuring; Ajax en Dortmund naderen akkoord'

Ajax en Borussia Dortmund naderen een akkoord over de transfer van Julian Rijkhoff, zo schrijft De Telegraaf donderdagochtend. Club en speler bereikten al overeenstemming over een contract dat hem voor vierenhalf jaar aan de club verbindt en nu wacht enkel nog de medische keuring. 'Aan het begin van donderdagmiddag meldt Rijkhoff zich op De Toekomst en in het UMC om lichamelijk te worden onderzocht', valt te lezen.

Het duurde even voordat de Raad van Commissarissen toestemming gaf voor de transfer, omdat de club in principe eerst wilde verkopen. 'Omdat er serieuze kapers op de kust waren en er beweging lijkt rond Jorge Sanchez, Francisco Conceiçao en Anass Salah-Edinne, voor wie FC Twente aanklopte, besloot Ajax de Rijkhoff-deal nu alsnog rond proberen te maken.' In principe wordt de spits in eerste instantie voor Jong Ajax gehaald, maar minuten in Ajax 1 dit seizoen worden ook niet uitgesloten. Ajax betaalt zo'n anderhalf miljoen euro voor de aanvaller en dat kan in termijnen worden afgelost.

Update V - 11.50 uur (1 februari 2024) - 'Rijkhoff keert definitief terug bij Ajax, contract tot zomer 2028'

Julian Rijkhoff keert definitief terug naar Ajax. Dat meldt De Telegraaf donderdagochtend. Nadat de spits al een persoonlijk akkoord had bereikt met de Amsterdamse club, is er nu - volgens bronnen in Duitsland - ook een akkoord tussen Ajax en Borussia Dortmund.

Volgens De Telegraaf betaalt Ajax 1,4 miljoen euro voor Rijkhoff. Middels bonussen kan die transfersom nog oplopen tot 2,45 miljoen euro. Daarnaast heeft Borussia Dortmund een doorverkooppercentage bedongen. Rijkhoff wordt donderdagmiddag gekeurd en als de clubartsen het licht op groen zetten, maakt Ajax melding van de transfer.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.