Geruchtenmolen: 'Rijkhoff blijft op de bank bij Borussia Dortmund O19, transfer naar Ajax is aanstaande'

door Brent Tomassen 486

Bron AS

Geruchtenmolen: 'Rijkhoff blijft op de bank bij Borussia Dortmund O19, transfer naar Ajax is aanstaande'

door Brent Tomassen 486

Bron AS

Laatst geüpdatet

De transfermarkt is weer open en dat betekent dat er volop geruchten omtrent mogelijke transfers rondom Ajax zullen zijn. In de Geruchtenmolen lees je de laatste transfergeruchten rond de club, maar denk eraan: neem het soms met een korreltje zout!

Zondag 28 januari

'Rijkhoff blijft op de bank bij Borussia Dortmund O19, transfer naar Ajax is aanstaande'

Julian Rijkhoff is heel dichtbij een terugkeer naar Amsterdam, zo meldt Ruhr Nachrichten zondagavond. De spits, die de jeugdopleiding van Ajax in 2021 verliet voor Borussia Dortmnud zat tijdens een competitiewedstrijd van Dortmund O19 negentig minuten op de bank. Trainer Mike Tullberg had er de volgende uitleg voor: 'Wat we precies besproken hebben, blijft tussen hem en mij. Maar we hebben samen besloten hem vandaag op de bank te houden, omdat er op dit moment veel aan de hand is met Julian.' De woorden van Tullberg kunnen er op wijzen dat de transfer naar Ajax er inderdaad aan zit te komen.

Vrijdag 26 januari

'Ajax en Cruz Azul akkoord over transfer van Sánchez'

Jorge Sánchez zou hard op weg zijn naar een terugkeer naar zijn geboorteland Mexico. Volgens Super Deportivo zouden Ajax en Cruz Azul een akkoord hebben bereikt over de transfer van de Mexicaanse rechtsback. Op dit moment wordt Sánchez verhuurd aan FC Porto. De Portugese club huurt hem tot de zomer van 2024 en dus zal men akkoord moeten gaan met een vervroegd vertrek van Sánchez bij de club. Bij FC Porto heeft Sánchez, net als eerder bij Ajax, geen basisplaats weten te veroveren.

Donderdag 25 januari

'Rulli in beeld als (tijdelijke) opvolger Pope bij Newcastle United'

Gerónimo Rulli is in beeld bij Newcastle United, zo melden diverse Argentijnse media donderdag. Nick Pope is normaal gesproken de eerste goalie van de club uit de Premier League, maar de Engelsman heeft te maken met een schouderblessure. Martin Dúbravka is de tweede keeper en daarmee zijn vervanger, maar hij zou té veel ballen doorlaten bij Newcastle United. Zodoende is Rulli in beeld om - in ieder geval - de tijdelijke vervanger van Pope te worden.

Woensdag 24 januari

'Ajax informeerde naar te dure Dendoncker'

Ajax heeft geïnformeerd naar Leander Dendoncker, zo schrijft VoetbalPrimeur woensdagavond. De Amsterdamse club was 'op de achtergrond' in de markt voor de Belgische middenvelder. 'De Amsterdammers informeerden naar zijn beschikbaarheid, maar al snel bleek dat het financieel geen haalbare kaart was om de Rode Duivel aan de selectie toe te voegen', schrijft het medium. Inmiddels heeft Ajax met Jordan Henderson een nieuwe middenvelder aan de selectie toegevoegd.

Maandag 22 januari

'Ajax biedt minder dan één miljoen euro op Rijkhoff'

Volgens het Duitse Bild heeft Ajax minder dan één miljoen euro geboden op Julian Rijkhoff. Borussia Dortmund zou dit bedrag echter te karig vinden voor de achttien-jarige Nederlander. Rijkhoff verliet Ajax in 2021 voor een avontuur in Duitsland. Door de geringe kans op speeltijd aast de spits nu echter weer op een vertrek. Rijkhoff komt dit seizoen uit voor de O19 van Dortmund waar hij in veertien wedstrijden elf keer wist te scoren.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.