'Rijkhoff vooralsnog dupe van komst Henderson en contractverbetering Hato'

door Bart Veenstra 423

Bron De Telegraaf

'Rijkhoff vooralsnog dupe van komst Henderson en contractverbetering Hato'

door Bart Veenstra 423

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Julian Rijkhoff is vooralsnog de dupe van de komst van de dure Jordan Henderson en de aanstaande contractverbetering van Jorrel Hato. De spits wacht nog altijd op een akkoord tussen Ajax en Borussia Dortmund én op groen licht van de Amsterdamse clubleiding. Dat meldt De Telegraaf woensdagochtend in de krant. Ajax zal eerst een speler moeten verkopen of verhuren, voordat Rijkhoff aangetrokken kan worden.

In de krant wordt uitgelegd hoe de situatie op dit moment rondom Rijkhoff is. Ajax bood afgelopen maandag 1,5 miljoen euro, plus bonussen en een percentage doorverkoop voor de talentvolle spits. Borussia Dortmond op zijn beurt kwam met een tegenvoorstel en verlangde een fractie meer. De Raad van Commissarissen steekt vooralsnog een stokje voor de deal en dat heeft met een afspraak met financieel directeur Susan Lenderink te maken.

Rijkhoff voorlopig de dupe van Henderson en Hato

De RvC stemde namelijk in met het tekengeld en een miljoenensalaris voor Henderson en een fikse (aanstaande) contractverbetering voor Hato op voorwaarde dat er deze transferperiode eerst zou worden verkocht of verhuurd en dan pas gekocht. 'Rijkhoff is er (voorlopig) de dupe van dat RvC-voorzitter Michael van Praag, technisch commissaris Danny Blind en hun collega's nu ook hun poot stijf houden bij de relatief lage transfersom voor de spits, die ook nog eens gespreid kan worden betaald', zo wordt geschreven.

Op dit moment heeft Rijkhoff - voor wie nog meer interesse is - nog altijd een voorkeur voor Ajax. De Telegraaf voegt er nog wel aan toe dat mocht Ajax er deze laatste twee dagen van de transferperiode niet in slagen iemand te verkopen of te verhuren, dat de transfer van Rijkhoff 'nog op de klippen kan lopen'.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.