Telegraaf: 'Bij Ajax staat de komende dagen nog veel te gebeuren'

door Bart Veenstra 584

Bron De Telegraaf

Telegraaf: 'Bij Ajax staat de komende dagen nog veel te gebeuren'

door Bart Veenstra 584

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax wacht nog enkele drukke dagen op de transfermarkt. Dat schrijft De Telegraaf dinsdagochtend. De krant zet uiteen wat er mogelijk nog gaat gebeuren rondom de Amsterdamse club. Er worden enkele in- en uitgaande transfers verwacht.

'Bij Ajax staat de komende dagen nog veel te gebeuren', schrijft de krant. Zo is Jorge Sánchez op weg naar Cruz Azul. De Mexicaanse club is bereid om drie miljoen euro vast en een kwart miljoen euro aan makkelijk te realiseren bonussen te betalen. Ajax zou ook een doorverkooppercentage hebben bedongen. Wel is men in Amsterdam afhankelijk van FC Porto, de club die Sánchez nu huurt. Zij zouden alleen willen meewerken als zij nu al de optie tot koop in het huurcontract van Francisco Conceição - zo'n vijf miljoen euro - kunnen lichten.

Carlos Forbs heeft van Ajax te horen gekregen dat een vertrek deze winter onbespreekbaar is, maar dat zou niet gelden voor Chuba Akpom. Hij zou verhuurd kunnen worden, mits er een verplichte koopoptie in het contract wordt opgenomen. 'De voorkeur van Ajax, dat een bedrag tussen de 15 en 20 miljoen euro verlangt, gaat uit naar directe verkoop', schrijft De Telegraaf.

Weet Ajax nog ervaring toe te voegen aan zijn selectie?

Met de opbrengst van een eventuele verkoop van Akpom kan Ajax nog de markt op. Trainer John van 't Schip ziet er graag ervaring bijkomen en in dat opzicht valt vaak de naam van oud-Ajacied Nicolás Tagliafico. Volgens De Telegraaf lijkt het salaris van de Argentijnse linksback vooralsnog een probleem. Met Anass Salah-Eddine, die in de Italiaanse belangstelling staat, lijkt er een linksback op huurbasis te vertrekken.

Tot slot: Ajax hoopt Julian Rijkhoff snel in te lijven. De Amsterdamse club deed maandag een verhoogd bod van 1,5 miljoen euro, bonussen en een doorverkooppercentage. 'De Duitsers verlangen iets hogere bonussen en een hoger percentage, maar de transfer lijkt haalbaar', aldus De Telegraaf.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.