'Sánchez voor minstens drie miljoen euro op weg van Ajax naar Cruz Azul'

door Jesse ter Haar 495

Bron Fabrizio Romano, De Telegraaf

'Sánchez voor minstens drie miljoen euro op weg van Ajax naar Cruz Azul'

door Jesse ter Haar 495

Bron Fabrizio Romano, De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Jorge Sánchez staat op het punt de overstap van Ajax naar Cruz Azul te maken, zo schrijft Fabrizio Romano op X. De rechtsback komt momenteel op huurbasis uit voor FC Porto, maar die club zou volgens de transferexpert al hebben ingestemd met een voortijdige beëindiging van de huurperiode.

Op zijn beurt betaalt Cruz Azul de door Ajax gewenste transfersom, waardoor Sánchez - nadat hij de medische keuring heeft doorstaan - een contract tot medio 2027 zou kunnen tekenen in Mexico. Romano weet het transferbedrag nog niet te benoemen, maar Mike Verweij (De Telegraaf) weet dat het om een bedrag van minstens drie miljoen euro gaat. Middels eenvoudig te behalen bonussen kan het bedrag oplopen met nog eens een kwart miljoen euro.

Daarbij blijft het niet, want mogelijk krijgen de Amsterdammers ook nog eens een percentage van de transfersom bij doorverkoop. 'De Amsterdammers moeten formeel nog instemmen met het laatste bod van Cruz Azul, maar dat lijkt een kwestie van tijd', valt te lezen bij De Telegraaf. De recordkampioen van Nederland trok Sánchez in de zomer van 2022 voor een bedrag van vijf miljoen euro aan. Middels de bedachte constructie kan de 'schade' dus beperkt blijven.

Optie tot koop Conceição  

Voordat het zover is, stelt Ajax nog een vereiste aan de deal. Momenteel komt niet alleen Sánchez, maar ook Francisco Conceição op huurbasis uit voor FC Porto. Om het geheel compleet te maken, willen de Amsterdammers dat de club uit Portugal de optie tot koop - die al in het huurcontract is opgenomen - licht en de aanvaller definitief overneemt van Ajax. Naar verluidt moet de kleine dribbelaar dit seizoen anders tijdens 25 wedstrijden minimaal 45 minuten spelen. De teller staat momenteel op acht.

Voor zowel Sánchez als Conceição geldt dat hun periode in het wit-rood-wit van Ajax bepaald geen succes is gebleken. De aanvaller kwam tot 28 wedstrijden in Ajax 1 en wist daarin slechts eenmaal tot scoren te komen. Collega Sánchez speelde twee duels minder in de hoofdmacht van de Amsterdamse club, maar kwam wel twee keer vaker tot scoren.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.