Ajax bevestigt: Sánchez op huurbasis naar FC Porto

door Jon van Dam 156

Bron Ajax

Ajax bevestigt: Sánchez op huurbasis naar FC Porto

door Jon van Dam 156

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Jorge Sánchez maakt de overstap van Ajax naar FC Porto. Dat meldt Ajax op zijn officiële kanalen. De Mexicaan komt komend seizoen op huurbasis uit voor de Portugese club. Daarnaast is er een optie tot koop opgenomen in het contract.

Sánchez heeft in Amsterdam nog een contract tot medio 2026. Als de rechtsback in twintig duels minimaal 45 minuten speelt, kan FC Porto hem definitief overnemen voor een bedrag van vier miljoen euro. Sánchez is niet de eerste Mexicaan die Ajax deze zomer verlaat. Ook Edson Álvarez, zijn teamgenoot bij het nationale elftal, vertrok uit Amsterdam. De verdedigende middenvelder tekende onlangs bij West Ham United.

Sánchez werd in de zomer van 2022 overgenomen van Club América voor een bedrag van vijf miljoen euro. Het lukte de verdediger niet om de vaste rechtsback te worden onder Alfred Schreuder en John Heitinga. Na een jaar in Nederland zoekt Sánchez zijn heil dus bij FC Porto. De international van Mexico speelde in totaal 26 wedstrijden voor de Amsterdammers. Daarin was hij driemaal trefzeker en bracht hij drie keer een teamgenoot in stelling.

Ajax haalde vervanger voor Sánchez al in huis

Recentelijk speelde Ajax al in op het mogelijke vertrek van Sánchez. Directeur voetbalzaken haalde Anton Gaaei op bij het Deense Viborg FF. De Deen moet de concurrentiestrijd aangaan met de huidige eerste rechtsback Devyne Rensch.

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.