Conceição speelt rest van seizoen op huurbasis voor FC Porto

door Brent Tomassen 266

Bron AFC Ajax

Conceição speelt rest van seizoen op huurbasis voor FC Porto

door Brent Tomassen 266

Bron AFC Ajax

Laatst geüpdatet

Francisco Conceição wordt voor de rest van het seizoen verhuurd aan FC Porto, zo meldt Ajax via de officiële kanalen. De Portugese buitenspeler keert zodoende tijdelijk terug bij zijn oude club, waar zijn vader Sergio de hoofdtrainer is. In de deal is een optie tot koop opgenomen.

Conceição kwam in de zomer van 2022 naar Ajax, dat zo'n vijf miljoen euro overmaakte aan FC Porto. In Amsterdam wist de kleine dribbelaar in zijn eerste seizoen nooit een vaste basisplaats te veroveren en scoorde hij slechts één keer voor Ajax 1, op bezoek bij Rangers FC. Daarnaast was hij driemaal aangever.

De aanvaller speelde naast 28 wedstrijden in het eerste elftal van Ajax ook zeven wedstrijden voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Daar lag het rendement van Conceição een stuk hoger met vijf doelpunten, waarvan twee fraaie treffers in het duel met Jong PSV.

Samenspelen met Sánchez

In Portugal wordt Conceição, al dan niet tijdelijk, herenigd met Jorge Sánchez. De Mexicaanse rechtsback wordt eveneens verhuurd door Ajax aan de Portugese topclub en ook voor Sánchez is een koopoptie bedongen. Deze wordt naar verluidt verplicht als de verdediger een vastgesteld aantal wedstrijden speelt voor FC Porto.

Denk jij dat Ajax en Fortuna Sittard gelijk staan in de rust, maar Ajax uiteindelijk wel wint? Zet in en krijg 4,90 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.