'FC Porto met Ajax in gesprek over Conceição; Portugees staat open voor terugkeer'

door NielsOpdam 542

Bron Voetbal International

'FC Porto met Ajax in gesprek over Conceição; Portugees staat open voor terugkeer'

door NielsOpdam 542

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

FC Porto is met Ajax in gesprek over een transfer van Francisco Conceição, zo meldt Voetbal International. De Portugese buitenspeler stapte vorig jaar over van FC Porto naar Ajax, maar kan nu weer terugkeren naar zijn oude werkgever.

Volgens Voetbal International staat Conceição open voor een terugkeer en wil hij Ajax verlaten. 'In de komende dagen moet duidelijk worden of een deal beklonken kan worden en zo ja, onder welke voorwaarden', schrijft het medium. Eerder deze transferperiode wees de Amsterdamse club een voorstel van FC Porto nog af.

Ajax betaalde vorig jaar zomer vijf miljoen euro voor de diensten van Conceição. De Portugees werd 'relatief hoog ingeschaald in het Amsterdamse loongebouw', schrijft het medium. De Amsterdamse club wil nu dat FC Porto 'financiële inspanningen doet in de vorm van een koop of huur met verplichtingen'. Het zal snel duidelijk worden of de Portugese club daartoe bereid is. Er is namelijk niet zoveel tijd meer, omdat de transfermarkt aanstaande vrijdag sluit.

'Ajax denkt met Bergwijn, Forbs, Berghuis, Mikautadze en Godts voldoende opties over te houden'

In Amsterdam heeft de Portugese dribbelaar nooit echt een basisplaats weten te bemachtigen. Ajax denkt nu met Steven Bergwijn, Carlos Forbs, Steven Berghuis, Mika Godts en Georges Mikautadze 'voldoende opties over te houden indien FC Porto over de brug komt met een acceptabel voorstel', schijft het medium over de gedachtengang van de Ajax-bestuurders.

Begin augustus meldde Voetbal International overigens al dat Conceição een vertrekwens had ingediend bij de clubleiding van Ajax. Hij zou hebben aangegeven open te staan voor een nieuw avontuur. Ajax wilde destijds niet meewerken aan een vertrek van Conceição, maar nu zijn de kaarten anders geschud. Bij FC Porto kan de Ajax-aanvaller herenigd worden met zijn vader Sérgio Conceição, die trainer is van de Portugese topclub.

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.