'Conceição dient vertrekwens in bij clubleiding'

door Bram Bark 786

'Conceição dient vertrekwens in bij clubleiding'

door Bram Bark 786

Laatst geüpdatet

Francisco Conceição zou na één seizoen al willen vertrekken bij Ajax, dat meldt Voetbal International. De Portugees zou bij de clubleiding zijn vertrekwens hebben ingediend en hebben aangegeven open te staan voor een nieuw avontuur. Ajax wil naar verluidt niet meewerken aan een vertrek.

Ondanks de vertrekwens van Conceição lijkt een transfer er niet in te zitten. Ajax vindt dat de jongeling voor zijn kans moet gaan en een basisplaats moet zien af te dwingen. De aanpassingsproblemen van de Portugees zouden er mede voor zorgen dat hij niet gelukkig is in Amsterdam.

Conceição kwam een jaar geleden voor vijf miljoen euro over van FC Porto. In Portugal stond hij te boek als groot talent. Tot een echte doorbraak bij Ajax is het nog niet gekomen. Geregeld maakte de buitenspeler zijn minuten in Jong Ajax. In totaal kwam Conceição dit seizoen in negentien Eredivisie wedstrijden in actie en drie keer in de Champions League. Hij scoorde eenmaal en was goed voor drie assists.

Speelminuten bij Ajax

Bij Jong Ajax heeft Conceição betere statistieken. In zeven wedstrijden in Keuken Kampioen Divisie was hij goed voor vijf doelpunten. Hij speelde twee keer negentig minuten. In het eerste elftal speelde de twintigjarige rechtsbuiten enkel tegen NEC de volledige wedstrijd. Zijn enige doelpunt in de hoofdmacht maakte hij in de uitwedstrijd in de Champions League tegen Rangers FC. Die wedstrijd eindigde in 1-3. Conceição was verantwoordelijk voor de derde Ajax-treffer.

Bestel nu het derde shirt van het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.