Akpom wacht 'spannende dagen' in afwachting van mogelijke transfer

door Bart Veenstra 384

Bron Voetbal International

Akpom wacht 'spannende dagen' in afwachting van mogelijke transfer

door Bart Veenstra 384

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Chuba Akpom en Ajax zullen in de komende dagen een beslissing moeten maken over de nabije toekomst van de Engelsman. Volgens Voetbal International worden het 'spannende dagen' voor de spits. Een aantal clubs overweegt de aanvaller in het slot van de transferperiode over te nemen van Ajax.

Eerder wees Ajax al een bod van Lille OSC af en het zou Akpom liever niet willen laten gaan. De Engelsman heeft bij Ajax vooral waarde gehad als invaller en hoewel Ajax hem liever wil behouden, wordt een transfer niet uitgesloten. Ajax heeft wel enkele voorwaarden voor een transfer. De club wil bij een vertrek van Akpom namelijk de hoofdprijs ontvangen. De spits zou zelf mogelijk openstaan voor een vertrek, omdat hij de reservespits is achter Brian Brobbey en niet nog een half jaar op de bank wil zitten.

Lille wilde Akpom huren met een optie tot koop, maar dat voorstel werd door Ajax geweigerd. De Franse club hoopt Akpom nog altijd over te nemen van Ajax, terwijl er ook enkele clubs uit de Premier League achter de spits aanzitten. Een van die clubs is Crystal Palace. 'Meer Engelse clubs hebben echter naar de beschikbaarheid van Akpom geïnformeerd en ook is er interesse uit de Bundesliga', weet Voetbal International.

Ajax en Akpom moeten knoop doorhakken

Het is voor Ajax en Akpom nu zaak om zelf een knoop door te hakken. Als invaller heeft de spits zijn waarde, maar bij die rol lijkt het wel te blijven. Brobbey is de nummer één spits, terwijl trainer John van 't Schip op 'tien' kiest voor Kristian Hlynsson of Steven Berghuis. Tijdens het trainingskamp in het Spaanse Cádiz zei Akpom nog het volgende: ‘Er is belangstelling uit Frankrijk en Engeland, maar ik hoop bij Ajax te blijven, want ik voel echt dat dit nog een succesverhaal kan worden voor mij. Maar ik moet wel gaan spelen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.