'Ajax veegt bod van Lille OSC voor Akpom van tafel; Amsterdammers willen Engelsman behouden'

door Cristian de Jong 228

Bron De Telegraaf

'Ajax veegt bod van Lille OSC voor Akpom van tafel; Amsterdammers willen Engelsman behouden'

door Cristian de Jong 228

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax heeft een bod van Lille OSC voor Chuba Akpom van tafel geveegd, weet Mike Verweij van De Telegraaf te melden. Verweij laat weten dat het bod van de Fransen, dat tegen de 12,3 miljoen euro lag, te laag bevonden werd en geeft aan dat de Amsterdammers de spits liever helemaal niet laten gaan deze winter.

Naast concrete interesse uit het noorden van Frankrijk zouden ook Bundesliga- en Premier League-clubs interesse tonen in de Ajax-spits. Al is deze interesse wel minder contreet, zo valt te lezen. Daarnaast wil Ajax de spits het liefst in Amsterdam houden deze winter. Akpom wordt door de Amsterdamse leiding nog te belangrijk bevonden met zijn sterke kopkracht en zijn rol als breekijzer.

Veel clubs uit de Engelse competitie moeten deze winter tevens rekening houden met de Financial Fair Play-regels en zouden zich in de zomer met aantrekkelijkere aanboden kunnen melden in Amsterdam. Een verhuurperiode met verplichte optie tot koop zou nog een mogelijkheid kunnen zijn volgens de krant, maar dan moet wel 'de absolute hoofdprijs' worden betaald. Hetzelfde geldt voor buitenspeler Carlos Forbs. Verweij vertelde al eerder in de Kick-Off podcast van De Telegraaf dat ook Forbs alleen verhuurd mag worden met verplichte optie tot koop. Maar ook Forbs wordt in Amsterdam als 'belangrijk' bevonden.

Spelers die wel mogen vertrekken volgens Verweij zijn Anass Salah-Eddine en de verhuurde Jorge Sánchez. Voor Salah-Eddine is er interesse vanuit een Italiaanse ploeg en FC Utrecht, terwijl Sánchez dichtbij een overstap is naar Cruz Azul in zijn geboorteland Mexico. Ook Francisco Conceição lijkt op weg naar de uitgang in Amsterdam. Met het mogelijk opgeleverde geld vanuit de eerdergenoemde spelers kan Ajax wel werk maken van de terugkomst van Julian Rijkhoff, aldus De Telegraaf.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.