'Bayern München ziet in Ajax-captain Bergwijn optie voor de flanken'

door Jesse ter Haar 626

Bron ESPN

'Bayern München ziet in Ajax-captain Bergwijn optie voor de flanken'

door Jesse ter Haar 626

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Bayern München heeft Steven Bergwijn op het oog als optie voor op de flanken, zo schrijft ESPN dinsdagavond. De recordkampioen van Duitsland heeft in de voorhoede te maken met blessureleed en is in de zoektocht naar alternatieven 'onder anderen uitgekomen bij Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn'.

De huidige nummer twee van de Bundesliga - Bayer Leverkusen is de koploper in Duitsland - is op jacht naar één of meer versterkingen voor op de vleugels. Kingsley Coman en Serge Gnabry zijn wegens blessureleed uitgeschakeld en daardoor is de spoeling voorin dun. Een extra aanvaller zou Bayern München meer opties bieden in de strijd om het landskampioenschap in de Bundesliga.

In eerste instantie hoopte de club Bryan Zaragoza in de winter al naar München te halen. De aanvaller van Granada heeft een akkoord met Bayern München voor een contract dat ingaat vanaf komende zomer, maar die afspraak wil de topclub dus graag naar voren halen. Zijn huidige werkgever wil Zaragoza echter nog niet laten gaan en dus moet Bayern München doorschakelen. Bergwijn is een speler die daarbij als optie geldt voor de club. 'De Duitsers hebben zich nog niet officieel gemeld bij Ajax', valt echter te lezen.

Eerder deze winter werd Bergwijn al aan een overstap naar West Ham United gelinkt, maar ook werd er gesproken over belangstelling van andere clubs uit de Premier League en Saudi-Arabië. De interesse van West Ham United werd echter het meest concreet. De club uit Londen zou zich bij het management van Bergwijn hebben gemeld, maar uiteindelijk besloot West Ham United toch niet vol voor de Ajacied te gaan.

Transferdeadline nadert

Een vertrek van Bergwijn naar Bayern München zou voor Ajax op een bijzonder ongunstig moment komen. De transfermarkt is nog maar enkele dagen open en de aanvaller is één van de meest ervaren spelers in de selectie van Ajax. Bovendien is de aanvaller dit seizoen de captain en daarmee één van de leiders van de club.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.