[Update] 'Bergwijn geen serieuze optie meer voor West Ham United'

door Jon van Dam 714

[Update] 'Bergwijn geen serieuze optie meer voor West Ham United'

door Jon van Dam 714

Laatst geüpdatet

Steven Bergwijn is één van de belangrijkste transfertargets voor West Ham United in de winterse transferperiode, zo schrijft transferexpert Fabrizio Romano op X. De Engelse ploeg moet wel eerst spelers verkopen alvorens ze versterkingen kunnen halen. Naast West Ham United zijn ook andere clubs uit de Premier League en Saudi-Arabië geïnteresseerd in Bergwijn.

West Ham United wil deze winter de selectie versterken, maar de Engelsen zullen eerst spelers moeten verkopen, voordat ze de transfermarkt op kunnen gaan om versterkingen te halen. De club uit Londen ziet in Bergwijn één van de gewenste versterkingen, maar er zijn meerdere clubs uit de Premier League en Saudi-Arabië geïnteresseerd in de diensten van de aanvaller en zodoende is het afwachten wat er deze winter gaat gebeuren.

De mogelijkheid bestaat dat Bergwijn deze winter Ajax verlaat voor een nieuw avontuur in het buitenland. De Amsterdammers staan niet onwelwillend tegenover een transfer van de aanvoerder, want ook Ajax hoopt deze winter de selectie van kwaliteitsimpulsen te voorzien. Bergwijn kan Ajax deze winter verlaten als er een goed bod op tafel komt voor de aanvaller. De Amsterdamse club betaalde in de zomer van 2022 31 miljoen euro voor Bergwijn en hoopt volgens Voetbal International een groot deel van dat bedrag nu terug te kunnen krijgen. Daarnaast meldt het medium dat Bergwijn naar verluidt open zou staan voor een stap naar West Ham United.

Verweij: 'West Ham United heeft zich bij management Bergwijn gemeld'

Eerder meldde Mike Verweij al dat West Ham United zich had gemeld bij het management van Bergwijn, maar op dat moment had de Engelse club zich nog niet gemeld bij de clubleiding van de Amsterdamse club. Volgens Verweij is de voorkeur van Ajax om de aanvoerder liever niet te verkopen, maar de Amsterdammers hebben het geld hard nodig. 'Het liefst niet, want Bergwijn laat onder Van ’t Schip zien dat hij een goede voetballer is. Het liefst wil je zo’n speler niet laten gaan, want je zult dan ook weer iemand terug moeten halen. Maar het is een van de weinige spelers in deze Ajax-selectie die waarde vertegenwoordigt.'

Update 13.50 (zondag 7 januari) - 'Bergwijn geen serieuze optie meer voor West Ham United'

Steven Bergwijn is geen serieuze kandidaat meer om in de winterstop te vertrekken naar West Ham United. Dat meldt de Duitse transferjournalist Florian Plettenberg op X. Mede door de deelname van Mohammed Kudus aan de Afrika Cup is de Londense club, waar ook Edson Álvarez onder contract staat, op zoek naar versterking voor de aanval. Volgens Plettenberg hebben The Hammers andere spelers op hun lijstje staan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.