Misehouy niet geblesseerd, contractsituatie reden afwezigheid Jong Ajax

door BadembaBarrie 288

Bron Ajax Showtime

Misehouy niet geblesseerd, contractsituatie reden afwezigheid Jong Ajax

door BadembaBarrie 288

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Gabriël Misehouys afwezigheid bij Jong Ajax maandagavond had niet met een blessure, maar met zijn contractsituatie te maken. Dat bevestigen bronnen rondom de situatie. Daarmee lijkt Ajax de middenvelder op niet mis te verstane wijze duidelijk te maken tot hoe ver het bereid is te gaan voor een verlenging van zijn contract. Eerder werd al duidelijk dat Misehouy tot nader order niet meer welkom was op de trainingen van het eerste en nu lijkt er ook een streep te kunnen door minuten bij de beloften.

Misehouy mag nog wel met Jong Ajax meetrainen, maar wedstrijden lijken er voorlopig niet in te zitten. Zeker niet als er spelers van Ajax 1 terugkeren, zoals tegen FC Dordrecht. Misehouy laat zich sinds kort begeleiden door Pini Zahavi en zette tijdens de onderhandelingen over een nieuw contract hoog in. Hij lijkt zijn hand nu echter te hebben overspeeld. Het aanbod dat Ajax de speler eind januari deed voldeed niet aan zijn eisen. Die eisen zijn de club echter te gortig. Ajax’ standpunt is nu dan ook helder: take it or leave it.

Hoewel beide partijen nog altijd het liefst met elkaar door zouden gaan, lijkt de kans daarop wel steeds kleiner te worden. Misehouy wilde in beginsel vooral meer kansen bij Ajax 1 en leek die in aanloop naar en aan het begin van de tweede seizoenshelft ook te krijgen. De middenvelder wil echter meer dan Ajax hem contractueel bereid is te bieden en zijn voorlopige weigering om het voorstel te accepteren heeft hem verder van huis gebracht.

Situatie Hansen

Daarmee begint de situatie vormen aan te nemen van die van Sontje Hansen eind vorig seizoen. Ook de aanvaller werd, hetzij later in het seizoen, buiten de selectie van Jong Ajax gelaten toen de club er geen vertrouwen meer in had dat hij zijn contract zou verlengen. Hansen trainde op een gegeven moment zelfs niet meer mee bij Jong Ajax. Zover is het voorlopig nog niet voor Misehouy, al is in deze soap weinig meer zeker.

Bademba Barrie (Twitter: @Bademba__Barrie | E-mail: b.barrie@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.