[Update] 'Bergwijn lijkt Bayern München te kunnen vergeten; Zaragoza vervroegd naar topclub'

door Jesse ter Haar 93

Bron De Telegraaf

[Update] 'Bergwijn lijkt Bayern München te kunnen vergeten; Zaragoza vervroegd naar topclub'

door Jesse ter Haar 93

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Bayern München heeft inderdaad contact opgenomen met de zaakwaarnemer van Steven Bergwijn. Dat meldt De Telegraaf woensdagochtend. 'Dat kan ik niet ontkennen', zegt Nathan van Kooperen. ESPN bracht dinsdagavond naar buiten dat Bayern in de Ajax-aanvoerder een optie ziet voor de flanken.

Op dit moment lijkt de kans echter klein dat Bergwijn vlak voor het einde van de winterse transferperiode nog vertrekt bij Ajax. Volgens De Telegraaf is het duidelijk dat Bergwijn voor Bayern München als back-up geldt. In december werd al een akkoord bereikt met Bryan Zaragoza én Granada over een transfer voor de aankomende zomer. Nu Kingsley Coman een zware blessure heeft opgelopen, wil de Duitse topclub de Spanjaard nu al halen. 'Granada wil dan echter een extra bedrag bovenop de circa vijftien miljoen euro die het al ontvangt', schrijft De Telegraaf.

Voor Bayern München is dat te gortig. In 'alternatief' Bergwijn ziet men nu een ervaren kracht die er direct kan staan. 'Los van de vraag of Bergwijn Ajax zo kort voor het verstrijken van de transferdeadline wil verlaten, is het onaannemelijk dat de Amsterdammers instemmen met het vertrek van hun aanvoerder', schrijft De Telegraaf. De krant voegt eraan toe dat er tussen de club (nog) geen contact is geweest.

Bergwijn rekent op langer verblijf bij Ajax

In een interview met Voetbal International liet Bergwijn weten ervan uit te gaan bij Ajax te blijven. 'In de voetballerij weet je nooit wat er kan gebeuren. Ik ben pas 26, dus je houdt natuurlijk alle opties open. Ooit zou ik wel weer in de Premier League willen spelen, dat blijft de mooiste competitie, vind ik', zegt Bergwijn, die nu bij Ajax gewoon alles kan spelen. 'Ik ga er nu vanuit dat dat na de zomer ook zo is. Natuurlijk heb ik ook gelezen over interesse van West Ham United, maar voor zover ik weet, is er niets gaande.'

Update - 10.50 uur (1 februari 2024) - 'Bergwijn lijkt Bayern München te kunnen vergeten; Zaragoza vervroegd naar topclub'

Steven Bergwijn lijkt een transfer naar Bayern München definitief uit zijn hoofd te kunnen zetten. De aanvaller gold als Plan B voor de club uit de Bundesliga, maar dat plan hoeft niet in gang te worden gezet. De recordkampioen van Duitsland neemt Bryan Zaragoza immers vervroegd over van Granada, zo weet De Telegraaf. De aanvaller, die de problemen in de huidige selectiebreedte deels moet gaan oplossen, zou eigenlijk na het seizoen de overstap maken, maar dat moment wordt dus naar voren gehaald. Eerder zocht Bayern München dus naar een alternatief, maar uiteindelijk werd toch besloten voor de vervroegde komst van Zaragoza te gaan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.