Ünüvar: 'Op mijn zeventiende bij Ajax 1 zitten' | Ajax Showtime

Ünüvar: 'Op mijn zeventiende bij Ajax 1 zitten'

door Finn Dekker 30

Ünüvar: 'Op mijn zeventiende bij Ajax 1 zitten'

door Finn Dekker 30

Laatst geüpdatet

Naci Ünüvar werkt hard aan zijn fysiek om de laatste stappen richting het profvoetbal te zetten, zo stelt hij in gesprek met ELF Voetbal. Het talent van Ajax speelt wekelijks in de Onder 19 en is mee met Oranje Onder 17 naar het WK in Brazilië. Veel wedstrijden spelen op een hoog niveau helpt hem om te groeien.

Ünüvar heeft hoge verwachtingen van zichzelf. 'Ik wil elke wedstrijd beslissend zijn, om zo het team te helpen. Ik heb weleens gezegd dat ik op mijn zeventiende bij Ajax 1 wil zitten. Dat is nog steeds mijn doel.' De aanvallende middenvelder is sinds deze zomer zestien jaar.

'Ik heb vorig seizoen meer dan vijftig wedstrijden gespeeld, dan word je wel krachtiger.' Maar rust pakken hoort er ook bij. 'In de zomer heb ik anderhalve week niets gedaan, alleen maar in de zon gelegen. Daarna ben ik weer rustig begonnen. Nu merk ik dat ik harder kan trainen, dat ik minder moe ben na wedstrijden. Af en toe een rustdagje pakken is nog wel goed.'

Dubbele nationaliteit

Bij veel talenten met een dubbele nationaliteit is het de vraag voor welk land zij uit zullen komen. De familie van Ünüvar (die deels Turks is) en hijzelf willen nog niet denken aan dit vraagstuk. 'Naci is trots dat hij voor de vertegenwoordigende elftallen van Nederland mag spelen en is verder alleen maar bezig met zijn ontwikkeling', aldus vader Ayhan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties