'Transfer Regeer naar FC Twente loopt vertraging op door langzaam handelen van Ajax'

door Timo Suur 123

Bron Tubantia

'Transfer Regeer naar FC Twente loopt vertraging op door langzaam handelen van Ajax'

door Timo Suur 123

Bron Tubantia

Laatst geüpdatet

De transfer van Youri Regeer van Ajax naar FC Twente heeft vertraging opgelopen. Dat schrijft Leon ten Voorde, clubwatcher van FC Twente voor Tubantia, zaterdagochtend op Twitter. Het was de bedoeling dat de overgang van Regeer al officieel naar buiten zou zijn gebracht, maar dit is nog altijd niet het geval.

Ten Voorde meldt dat deze vertraging komt door langzaam handelen aan Amsterdamse zijde. 'Omdat bij Ajax 22 juristen het werk voor één persoon doen, is de laatste handtekening nog niet gezet', schrijft de clubwatcher. 'Als het bij de grote renovatie in de ArenA ook zo traag verloopt, dan is de ellende voor de Ajacieden nog niet voorbij. Maar de deal met Regeer is allang rond', verzekert de journalist.

De verwachting is dat de transfer van Regeer op korte termijn bekend gemaakt gaat worden. Ajax heeft een terugkoopclausule bedongen in de deal met FC Twente. De Tukkers betalen ongeveer één miljoen euro voor de transfer van Regeer. Hij heeft weinig perspectief in Amsterdam en zodoende werkt Ajax mee aan een verkoop. 'Sven Mislintat heeft bij zijn eerste transfer als nieuwe directeur wel een terugkoopclausule bedongen, waarmee Ajax Regeer relatief goedkoop terug kan halen als hij in Enschede weet te schitteren', schreef het Algemeen Dagblad een week geleden.

Geen perspectief voor Regeer bij het eerste elftal

Voor Regeer is een gebrek aan perspectief een reden om te zoeken naar een nieuwe uitdaging. Hij kwam dit seizoen in slechts drie Eredivisiewedstrijden in actie en hierin maakte hij slechts acht minuten. Als rechtsachter heeft hij bij het eerste elftal concurrentie van Devyne Rensch en Jorge Sánchez, terwijl ook op het middenveld de voorkeur uitgaat naar andere spelers. In Jong Ajax kwam Regeer tot 26 wedstrijden. In deze wedstrijden was hij goed voor één goal en hij was vier keer de aangever.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.