[Update] 'Ajax gaat terugkoopclausule bedingen in deal Regeer'

door NielsOpdam 180

Bron Tubantia

[Update] 'Ajax gaat terugkoopclausule bedingen in deal Regeer'

door NielsOpdam 180

Bron Tubantia

Laatst geüpdatet

Youri Regeer wordt de eerste zomeraankoop van FC Twente, zo meldt Tubantia. De Enschedese club wil de komst van de negentienjarige Ajacied op korte termijn afronden. Volgens het medium is de overstap 'op een paar details na' rond.

In Amsterdam heeft Regeer nog een contract tot en met 2025, maar 'FC Twente neemt hem definitief over', schrijft Tubantia. De Ajacied is een multifunctionele speler, die op het middenveld kan spelen, maar ook als rechtsachter uit de voeten kan. Regeer debuteerde onder Erik ten Hag in Ajax 1, maar speelt nu vooral in Jong Ajax.

Eerder meldde het Algemeen Dagblad nog dat een transfer van Regeer 'niet de makkelijkste opgave' was. 'Ajax heeft namelijk een nieuwe technisch directeur. Ook is er angst voor de mogelijkheid dat Regeer, die dit seizoen elf minuten in actie kwam bij het eerste elftal, het bij Twente wél goed gaat doen', schreef de krant begin mei.

Regeer is een vaste waarde bij Jong Ajax

De multifunctionele Regeer is dit seizoen een vaste waarde bij Jong Ajax. In de beloftenploeg speelde hij 26 wedstrijden. In het eerste elftal heeft Regeer op de rechtsbackpositie concurrentie van Devyne Rensch en Jorge Sánchez. Ook op het middenveld heeft John Heitinga meerdere opties, waardoor Regeer ook daar weinig aan spelen toekomt.

Update - 18.35 uur (24 mei 2023) - 'Ajax gaat terugkoopclausule bedingen in deal Regeer'

Ajax gaat een terugkoopclausule bedingen in de deal met FC Twente over Youri Regeer, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Beide clubs zijn in hoofdlijnen akkoord over een transfer van het talent. De Tukkers betalen volgens het medium 'zo'n één miljoen euro'. In Enschede tekent Regeer naar verluidt een vierjarig contract. Mede door het gebrek aan perspectief werkt Ajax mee aan een verkoop aan FC Twente. 'Sven Mislintat heeft bij zijn eerste transfer als nieuwe directeur wel een terugkoopclausule bedongen, waarmee Ajax Regeer relatief goedkoop terug kan halen als hij in Enschede weet te schitteren', schrijft het Algemeen Dagblad.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.