Teamgenoot Kjær oogst lof wegens rol bij hulpverlening Eriksen

door Gino Haverkamp 16

Teamgenoot Kjær oogst lof wegens rol bij hulpverlening Eriksen

door Gino Haverkamp 16

Laatst geüpdatet

De Deense voetbalploeg heeft veel lof geoogst wegens de gepaste en adequate handelingen rondom de hulpverlening van Christian Eriksen tijdens de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland. De oud-Ajacied zakte in elkaar tijdens de wedstrijd. Vooral aanvoerder Simon Kjær oogst veel lof.

Op het moment dat Eriksen voorover viel en naar de grond ging, reageerde Kjær nagenoeg direct. Hij verleende eerste hulp en voorkwam zodoende dat Eriksen zijn tong inslikte, zo schrijft onder meer het Algemeen Dagblad. Op het moment dat de medische staf de middenvelder behandelde, zou Kjær het initiatief hebben genomen om met zijn medespelers een schild rondom Eriksen te vormen. Zodoende werd de privacy van de Deen gewaarborgd.

Ook ontfermde Kjær zich om de vriendin van Eriksen, die na het ongeval het veld betrad en duidelijk emotioneel was, en troostte hij haar. Nadat bleek dat Eriksen er op het eerste oog relatief goed van af is gekomen en zelfs contact had met zijn landgenoten, leidde de centrumverdediger van AC Milan zijn land het veld op voor het restant van de interland. Op social media volgen de lofuitingen aan het adres van de Denen en Kjær in het bijzonder elkaar op.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties