Sánchez op weg naar Portugal om huurtransfer naar FC Porto af te ronden

door Bart Veenstra 73

Bron Fabrizio Romano

Sánchez op weg naar Portugal om huurtransfer naar FC Porto af te ronden

door Bart Veenstra 73

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Jorge Sánchez is op weg naar Portugal om zijn huurtransfer naar FC Porto af te ronden. Dat meldt transferjournalist Fabrizio Romano dinsdagochtend via X. Sánchez is bij Ajax na de komst van Anton Gaaei overbodig geraakt en mag mede om die reden vertrekken.

In Portugal zal Sánchez zijn medische keuring ondergaan. Daarna zal hij zijn contract als huurspeler bij FC Porto ondertekenen. Volgens Romano geldt er een optie tot koop van vier miljoen euro in het huurcontract. Wanneer Sánchez twintig wedstrijden voor zijn nieuwe club zou spelen, wordt die optie verplicht. In dat geval vertrekt de Mexicaan permanent naar de Portugese topclub.

Transfer Sánchez liet lang op zich wachten

De transfer van Sánchez naar FC Porto hangt al langer in de lucht, al duurde het even voordat de onderhandelingen en enkele problemen waren opgelost. Zo wachtte Ajax nog op een bankgarantie, waarna zondag bleek dat de transfer in kannen en kruiken was. Zodoende kon Sánchez dinsdag naar Portugal vliegen om aldaar zijn medische keuring te ondergaan.

Sánchez kwam een jaar geleden over van Club América, maar kon bij Ajax nooit een vaste basisplaats afdwingen. Zodoende komt er na een seizoen al een einde aan het Amsterdamse avontuur van Sánchez.

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.