[Update II] 'Ajax wacht op bankgarantie FC Porto inzake transfer Sánchez'

door Brent Tomassen 188

Bron Voetbal International

[Update II] 'Ajax wacht op bankgarantie FC Porto inzake transfer Sánchez'

door Brent Tomassen 188

Bron Voetbal International

Jorge Sánchez is 'gewoon' op weg naar FC Porto. De rechtsachter is met Ajax meegereisd naar Bulgarije voor de wedstrijd tegen Ludogorets Razgrad in de play-offs van de Europa League, terwijl een transfer naar de Portugese topclub aanstaande is.

Reon Boeringa, Ajax-watcher van Voetbal International, geeft via X een update over de stand van zaken. 'De transfer van Jorge Sánchez hangt nog op wat formaliteiten aan Portugese zijde', meldt de verslaggever. 'In afwachting daarvan is de back "gewoon" met Ajax meegereisd naar Bulgarije, maar normaliter zal de afronding van zijn overgang naar FC Porto niet heel lang meer op zich laten wachten.'

Maandag bracht transferjournalist Fabrizio Romano nog naar buiten dat Sánchez een huurtransfer naar FC Porto nadert. In de huurovereenkomst met Ajax zou zijn afgesproken dat als de Mexicaan vijftien wedstrijden speelt er sprake zal zijn van een verplichte optie tot koop. In dat geval zal FC Porto Sánchez voor vier miljoen euro moeten overnemen.

Snel einde aan periode Sánchez bij Ajax

Zodoende komt er voor Sánchez waarschijnlijk al na een jaar een einde aan zijn dienstverband bij Ajax. De rechtsback kwam een jaar geleden over van Club América, maar wist in Amsterdam niet te overtuigen en geen basisplaats te veroveren. Met de komst van Anton Gaaei heeft Ajax bovendien al ingespeeld op een vertrek van Sánchez. Gaaei moet in Amsterdam de concurrentie aangaan met Devyne Rensch.

Update - 11.35 uur (24 augustus 2023) - Romano noemt transfer van Sánchez naar FC Porto een 'here we go'

Jorge Sánchez vertrekt definitief naar FC Porto, zo meldt transferjournalist Fabrizio Romano. De Mexicaan verlaat Ajax in eerste instantie op huurbasis. FC Porto heeft in de huurovereenkomst een optie tot koop opgenomen. Die optie kan verplicht wordt wanneer bepaalde voorwaarden worden behaald. Eerder werd al gesproken over het spelen van minimaal vijftien wedstrijden. De optie tot koop bedraagt vier miljoen euro.

Update II - 18.00 uur (24 augustus 2023) - 'Ajax wacht op bankgarantie FC Porto inzake transfer Sánchez'

Ajax en FC Porto zijn akkoord over de verhuur van Jorge Sánchez aan de Portugese topclub, maar een volledige overeenkomst is er nog altijd niet. De Amsterdamse club wacht volgens De Telegraaf op een bankgarantie, waarmee Ajax ervan verzekerd is dat het salaris van de Mexicaan, zo'n negen ton, volledig wordt overgenomen door FC Porto. De krant schrijft verder dat Sánchez tijdens de wedstrijd tussen Ludogorets Razgrad en Ajax op de tribune plaatsneemt om zo geen risico op een blessure te lopen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.