Omgeving Johan Cruijff ArenA, Leidseplein en Rembrandtplein aangewezen als veiligheidsrisicogebied

door Bart Veenstra 96

Bron Het Parool

Omgeving Johan Cruijff ArenA, Leidseplein en Rembrandtplein aangewezen als veiligheidsrisicogebied

door Bart Veenstra 96

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

De omgeving rond de Johan Cruijff ArenA, het Leidseplein en het Rembrandtplein zijn aangewezen als veiligheidsrisicogebied, zo meldt de gemeente Amsterdam. Onder meer Het Parool doet berichtgeving over de situatie op de dag dat Ajax kampioen kan worden.

De bovengenoemde gebieden gelden tussen woensdag 14.00 tot donderdag 02.00 uur als veiligheidsrisicogebied. Iedereen in die gebieden kan preventief worden gefouilleerd. Dit heeft burgemeester Femke Halsema besloten in overleg met het Openbaar Ministerie en de politie.

Halsema houdt hierbij rekening met groepen supporters die naar het gebied rondom het stadion en de binnenstad zullen gaan, waarbij de kans bestaat op grote openbare ordeverstoringen. 'De politie houdt de situatie in de hele stad in de gaten en is voorbereid op verschillende scenario's', aldus de gemeente Amsterdam.

Mogelijke huldiging in Johan Cruijff ArenA

Mocht Ajax woensdagavond kampioen worden, volgt in de Johan Cruijff ArenA direct een huldiging. Een huldiging in de binnenstad is volgens de gemeenste Amsterdam niet mogelijk vanwege het grote landelijke tekort aan beveiligers.

De bookmaker verwacht dat Ajax woensdag tegen sc Heerenveen kampioen wordt. Bekijk hier de odds!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Meer wedtips vind je op www.sportbookies.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties