'Nog geen verregaande onderhandelingen omtrent Forbs; Rulli vertrekt mogelijk nog'

door Bart Veenstra 264

Bron Algemeen Dagblad

'Nog geen verregaande onderhandelingen omtrent Forbs; Rulli vertrekt mogelijk nog'

door Bart Veenstra 264

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Carlos Forbs is vermoedelijk nog niet zo dicht bij een huurtransfer als Fabrizio Romano dinsdagavond beweerde, zo meldt het Algemeen Dagblad woensdag. De Portugees geniet belangstelling van onder meer Nottingham Forest en Burnley, maar 'van verregaande onderhandelingen was dinsdagavond nog geen sprake', aldus de krant.

Wel is het volgens het Algemeen Dagblad zo dat Ajax niet onwelwillend tegenover een huurtransfer van Forbs staat. De Portugees kwam in de afgelopen zomer nog voor veertien miljoen euro over van Manchester City. Die transfersom kan middels bonussen nog oplopen tot negentien miljoen euro. In Amsterdam heeft Forbs nog geen vaste basisplaats weten te veroveren. Het Algemeen Dagblad schrijft dat Forbs aanvankelijk niet tot de nieuwelingen behoorde die deze winter alweer mogen uitzien naar een nieuwe club, Inmiddels staat Ajax dus wel open voor een huurtransfer.

Wat gebeurt er met Rulli en Gorter?

Volgens het Algemeen Dagblad is er nog een kans dat Ajax een keeper kwijtraakt. Zowel Gerónimo Rulli als Jay Gorter stonden dit seizoen eerder onder de lat als eerste doelman. 'Zij nemen het komende half jaar liever niet plaats op de bank van Ajax. Een aantal clubs toonde al wel interesse in de Argentijn, maar geen enkele pakte vooralsnog door', aldus de krant.

Als Rulli zijn gewenste transfer niet te pakken krijgt, dan zou Gorter meer in aanmerking komen voor een (tijdelijke) transfer. In de zomer was hij dicht bij een transfer naar het Deense Brøndby IF, maar toen Rulli in de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo geblesseerd raakte en hij daarna de voorkeur kreeg boven Diant Ramaj, zag Gorter af van die huurtransfer.

Ajax hoopte volgens het Algemeen Dagblad ook een oplossing te vinden voor Jakov Medić en Gaston Ávila. Omdat deze spelers dit seizoen al voor twee Europese clubs hadden gespeeld, was een transfer al moeilijk omdat spelers niet voor drie clubs mogen uitkomen in competities die parallel lopen met elkaar. Ávila, die een kruisbandblessure heeft opgelopen, zal niet meer vertrekken, terwijl Ajax ook niet verwacht dat het Medić in de komende week 'van de hand kan doen'.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.