Ávila lijkt kruisbandblessure te hebben opgelopen; verdediger wordt nog onderzocht

door Bart Veenstra 96

Bron Ajax Showtime

Ávila lijkt kruisbandblessure te hebben opgelopen; verdediger wordt nog onderzocht

door Bart Veenstra 96

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Gaston Ávila kan de komende maanden niet in actie komen voor Ajax. De Argentijn, die nog altijd wordt onderzocht, heeft naar alle waarschijnlijkheid een kruisbandblessure opgelopen. Voor de verdediger zit dit seizoen er dan ook op, terwijl hij mogelijk ook een deel van het komende seizoen moet missen.

Ávila raakte vorige week woensdag geblesseerd tijdens een training van Ajax. Al snel werd duidelijk dat het ging om een zware blessure. Hoewel de Argentijn nog altijd wordt onderzocht, lijkt het erop dat hij een kruisbandblessure heeft opgelopen. Voor een dergelijke blessure staat normaal gesproken een herstelperiode van zes tot negen maanden.

Het zorgt ervoor dat Ávila, die bij Ajax amper aan spelen toekomt, geen winterse transfer zal maken. Heel veel opties had hij sowieso niet, omdat hij voor Royal Antwerp én Ajax heeft gespeeld dit seizoen. De FIFA-regels schrijven voor dat je per seizoen maar voor twee clubs mag spelen, tenzij de derde club speelt in een competitie die niet parallel loopt met de andere twee competities. In theorie had Ávila een transfer naar pakweg Argentinië, de MLS of het Midden-Oosten kunnen maken, terwijl een terugkeer bij Royal Antwerp ook een mogelijkheid had kunnen zijn.

Zover komt het niet en het is nog maar de vraag of Ávila in de zomer wel verkocht zal worden. Gezien de hersteltijd die bij een kruisbandblessure komt kijken is de kans groot dat de Argentijn tijdens de zomerse transferperiode nog herstellende is van zijn kwetsuur. De kans op een transfer in de zomer lijkt zodoende een stuk kleiner te zijn geworden.

Van 't Schip: 'Ziet eruit dat het niet heel kort gaat duren'

John van 't Schip gaf zondagavond na het duel met RKC Waalwijk een update omtrent enkele blessures bij Ajax. Hij ging ook in op de kwetsuur van Ávila. 'Bij Ávila ziet het eruit dat het niet heel kort gaat duren. Maar wat het is, dat mag ik niet zeggen', zei de trainer.

Bart Veenstra (X: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.