'Ávila loopt knieblessure op; medische staf vreest voor kruisband'

door Jesse ter Haar 161

Bron De Telegraaf

'Ávila loopt knieblessure op; medische staf vreest voor kruisband'

door Jesse ter Haar 161

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Gastón Ávila heeft een knieblessure opgelopen tijdens de donderdagtraining van Ajax, zo schrijft De Telegraaf. De medische staf van de Amsterdamse club vreest zelfs dat er sprake is van kruisbandletsel voor de Argentijn. In de komende dagen vindt er nader onderzoek plaats.

Ajax' hoofdtrainer John van 't Schip liet zich vrijdag tijdens de persconferentie al uit over de blessure van Ávila. Hij vertelde dat Josip Sutalo een twijfelgeval was voor het duel met RKC Waalwijk, maar dat Ávila er zeker niet bij zou zijn. 'Dat zag er niet zo goed uit', sprak hij. Hij liet echter in het midden wat de aard van de blessure zou zijn en ook dat is inmiddels dus bekend geworden.

De krant schrijft verder dat Ajax het waarschijnlijk weken, maar misschien zelfs maanden zonder de linksbenige verdediger moet doen. Het zorgt ervoor dat er links centraal in de verdediging een keuze minder is, terwijl hij ook wegvalt als optie voor de linksbackpositie. Wel heeft Ajax sinds korte tijd weer de beschikking over Ahmetcan Kaplan. Hij kreeg sinds zijn komst naar Nederland veel te maken met blessureleed, maar hij is juist weer fit en maakt al enige tijd minuten voor het Jong Ajax van Dave Vos.

Ávila bij Ajax

Voor Ávila geldt dat zijn verblijf in Amsterdam nog geen groot succes is. De mandekker kwam in de zomer over van Royal Antwerp, de club waarmee hij vorig seizoen nog kampioen werd, maar slaagde er nog niet in een goede indruk achter te laten. Bovendien wordt hij zowel centraal verdediging als op linksback niet als de eerste optie gezien. Spelers als Jorrel Hato, Borna Sosa en Ar'jany Martha krijgen op die posities al langere tijd de voorkeur.

Bestel nu het Ajax-shirt met de naam van Jordan Henderson of check deze link voor meer Henderson-merchandise!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.