Misehouy opgenomen in lijst van top 60 grootste talenten van de wereld

door Cristian de Jong 12

Bron The Guardian

Misehouy opgenomen in lijst van top 60 grootste talenten van de wereld

door Cristian de Jong 12

Bron The Guardian

Laatst geüpdatet

Gabriel Misehouy is door The Guardian opgenomen in de lijst van de top 60 grootste talenten uit het geboortejaar 2005. De Britse krant kwam woensdag met een lijst vol talenten. Ook oud-Ajacied Julian Rijkhoff is opgenomen in de lijst.

Misehouy kent een stormachtige ontwikkeling bij Ajax. De aanvallende middenvelder vervulde dit seizoen al een aantal keer de hoofdrol bij Jong Ajax. Met zijn snelheid en techniek is hij een bedreiging voor ieder team in de Keuken Kampioen Divisie. Zo scoorde Misehouy al in de wedstrijden tegen De Graafschap, NAC Breda en MVV Maastricht. Ook was Misehouy afgelopen zomer belangrijk voor Nederland Onder 17 met twee doelpunten in zes wedstrijden op het EK O17.

Misehouy en zijn familie wezen al meerdere aanbiedingen uit het buitenland af. In een eerder interview gaf Misehouy al aan dat Ajax in zijn hart zit. 'Ajax is gewoon mijn club', vertelde Misehouy in gesprek met ESPN. 'Ik ben geboren en getogen in Amsterdam en de plannen van Ajax waren duidelijk.' Om deze reden vertelde het zeventienjarige talent ook niet van plan te zijn om Amsterdam al vroeg te verlaten.

Ook Rijkhoff genomineerd 

Ook Julian Rijkhoff is door The Guardian opgenomen in deze lijst. De huidig speler van Borussia Dortmund verliet Ajax in januari 2021 voor een avontuur in Duitsland. Rijkhoff doet het voortreffelijk bij Dortmund O19. In 36 wedstrijden scoorde de Nederlander maar liefst 30 keer. Daarom vindt de Britse krant het ook niet gek dat Rijkhoff wordt vergeleken met Erling Braut Haaland.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.