Koeman spreekt zich uit na interview Berghuis: 'Ik heb hem een appje gestuurd'

door Cristian de Jong 26

Bron AS

Koeman spreekt zich uit na interview Berghuis: 'Ik heb hem een appje gestuurd'

door Cristian de Jong 26

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ronald Koeman vindt het goed dat Steven Berghuis zich zondag heeft uitgesproken over zijn situatie rondom De Klassieker. De Ajacied speelde voor het eerst in een volle Kuip na zijn gevoelige transfer van Feyenoord naar Ajax.

Op de eerste persconferentie van Koeman als nieuwe bondscoach van Oranje heeft de oefenmeester zich uitgesproken over het interview dat Berghuis gaf na het 1-1 gelijke spel in De Kuip. De middenvelder annex aanvaller was niet te spreken over hoe de media met de situatie zijn omgegaan. 'Ik zag het interview zondagavond', begint Koeman. 'Ik heb een appje gestuurd om te zeggen dat ik het heel goed vond.'

Koeman vond het een verstandige keuze van Berghuis. 'Vaak hou je je mond, ook vanuit angst. Maar ik vond het goed dat hij dat heeft gezegd. Hij heeft het zo gevoeld', aldus de bondscoach, die zelf ook aanwezig was in De Kuip. Koeman was geschrokken van de situatie rondom de wedstrijd. 'Er was zo veel haat richting Ajax dat ik denk van: jammer dat het niet op een andere manier kan.' De oefenmeester kan zich de situatie van Berghuis inbeelden. 'Ik weet zelf ook wel wat het doet met een familie. Dat wordt niet altijd beseft door mensen die van alles en nog wat roepen op televisie.'

Ajax niet verder dan een gelijkspel in De Kuip

Ajax verloor daarnaast voor de zesde keer op rij punten in de Eredivisie. In Rotterdam vocht het zich terug van een 1-0 achterstand. Door een goal van Davy Klaassen nam Ajax een puntje mee naar Amsterdam. De ploeg van Alfred Schreuder staat momenteel op een teleurstellende vijfde positie. Aankomende donderdag staat het thuisduel met FC Volendam op het programma. Een wedstrijd waar wederom de druk enorm zal zijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.