Driessen: 'Eijken gaat tijdens BAVA stemmen dat RvC-leden beloond moeten worden'

door NielsOpdam 51

Bron Vandaag Inside

Driessen: 'Eijken gaat tijdens BAVA stemmen dat RvC-leden beloond moeten worden'

door NielsOpdam 51

Bron Vandaag Inside

Laatst geüpdatet

Frank Eijken gaat aanstaande vrijdag - tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) - voor de beloning van de commissarissen stemmen. Dat vertelt Valentijn Driessen in Vandaag Inside.

Woensdagavond stapten voorzitter Eijken en de voltallige bestuursraad van Ajax op. Zij voelen een gebrek aan vertrouwen van de leden van de vereniging. Eijken en de bestuursraad dienden een voorstel in om de commissarissen van Ajax te gaan belonen en dat zorgde voor veel weerstand onder de leden. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van woensdag dreigde er dan ook een motie van wantrouwen voor de bestuursraad. 'Vrijdag is er een BAVA en daar gaat Frank Eijken tóch stemmen dat die RvC-leden beloond moeten worden. Ze zijn er wat dat betreft niks mee opgeschoten', vertelt Driessen woensdagavond.

Toch kan de nieuwe bestuursraad in de toekomst eventueel ook de Raad van Commissarissen wegsturen. Volgens Driessen moet de RvC van Ajax niet te moeilijk doen. 'De Raad van Commissarissen moet gewoon zeggen: Wij hoeven dat geld niet. Het zijn allemaal bemiddelde mensen, zij komen niks tekort.' Johan Derksen vindt dat Eijken 'gewoon wil dwarsliggen'. 'Maar je kunt er donder op zeggen dat dat gewoon weggestemd wordt. De leden van Ajax willen niet dat er betaalde functies worden verdeeld.'

Derksen: 'Belangrijkste raden zijn ingevuld door mensen die niet uit de voetballerij komen'

Volgens Derksen gebeurt dit voor de tweede keer en De Snor ziet een overeenkomst met toen. 'Het is niet per toeval de tweede keer dat de belangrijkste raden ingevuld zijn door mensen die niet uit de voetballerij komen.' Tijdens de Fluwelen Revolutie ontbraken er volgens Derksen ook voetbalmensen in de raden. 'Het is weliswaar een beursgenoteerd bedrijf, maar het is vooral een voetbalclub. Alle oude mensen uit Ajax, die daar groot zijn geworden, hebben altijd alles voor niks gedaan. Zij vinden dit voorstel raar, dit pikken ze niet, dat is een gevoel, want het zijn Ajacieden.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.