De Boer looft samenwerking Spijkerman

door JulesP 1

De Boer looft samenwerking Spijkerman

door JulesP 1

Laatst geüpdatet

EEN EN AL LOF - Frank de Boer is bijzonder gelukkig met zijn rechterhand Hennie Spijkerman. De succescoach looft zijn assistent in een interview met Voetbal International. 'In alles wat hij deed, straalde hij kwaliteit uit', aldus De Boer.

'Ik wilde alleen aan deze klus beginnen als ik Hennie aan mijn zijde zou hebben', zegt De Boer zelfs. 'Dat was een voorwaarde.' Omdat ook de toenmalige directie in Spijkerman de ideale man zag voor naast De Boer, was een samenwerking snel geboren. 'Dat kwam dus goed uit. Dezelfde dag nog hing ik met Hennie aan de lijn', vertelt De Boer, die Spijkerman eventueel mee zou nemen naar een nieuwe club.

Waar directeur voetbalzaken Marc Overmars met name assistent Dennis Bergkamp looft, zo positief is De Boer op zijn beurt over assistent Spijkerman. 'Het eerste dat me in Hennie aansprak, was zijn voetbalvisie. Altijd en overal probeerde hij een voetballende oplossing te vinden. En ik was onder de indruk van zijn gestructureerde manier van werken. De weekplanning, de trainingsvoorbereiding; alles tot in de puntjes verzorgd. Terwijl dat nou niet bepaald mijn sterkste punt was', is De Boer duidelijk. 'Bovendien is Hennie een prettig mens in de omgang.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties