Cillessen over keepersstrijd met Pasveer: 'We kunnen het goed vinden onderling'

door Cristian de Jong 16

Cillessen over keepersstrijd met Pasveer: 'We kunnen het goed vinden onderling'

door Cristian de Jong 16

Laatst geüpdatet

Jasper Cillessen is in de afgelopen weken veel bekritiseerd. De huidig NEC-doelman vertelt tegenover Voetbal International over zijn rol binnen het Nederlands Elftal en over zijn relatie met onder andere Ajax-doelman Remko Pasveer.

Cillessen heeft veel kritiek over zich heen gehad de laatste tijd. Zo werd de doelman 'een naar mannetje' genoemd door Rafael Van der Vaart. Valentijn Driessen noemde Cillessen een 'einzelgänger' en Wesley Sneijder gaf aan dat de keeper in zijn tijd bij Oranje 'veel afwezig' was. In de afgelopen interlandperiode werd Pasveer tweemaal verkozen boven Cillessen. De Ajax-goalie hield twee keer de nul en zo werd de discussie rondom de keepers van Oranje alsmaar groter. Cillessen geeft aan dat hij baalde toen hij hoorde dat hij niet ging spelen.

'Natuurlijk baalde ik ervan, ik wil altijd spelen. Ik heb al eerder aangegeven dat ik niet naar het Nederlands elftal ga om vakantie te vieren', begint Cillessen. 'De bondscoach was hier duidelijk in. Ik weet wat de situatie is dus ik hoef niet te wanhopen.' Verder vertelt Cillessen dat de concurrentiestrijd tussen de keepers alleen bestaat in de media. 'We kunnen het goed vinden onderling. We helpen elkaar waar mogelijk en zo maken we elkaar beter.'

Terugkeer bij NEC

Verder vertelt Cillessen dat hij bij NEC is teruggekeerd voor het WK. De doelman zou in Nijmegen meer kans maken op een plekje in de selectie van Louis van Gaal. De voormalig Ajacied geeft aan dat hij teleurgesteld zou zijn als hij in Qatar op de bank terecht zou komen. 'Ik zou zeker teleurgesteld zijn. Ik denk dat iedereen naar het WK wil om te spelen', aldus Cillessen.

Op 21 november 2022 speelt het Nederlands elftal voor het eerst op het WK in Qatar. Dan is om 17.00 uur Nederlandse tijd Senegal de tegenstander. Naast Senegal zitten Ecuador en gastland Qatar ook in dezelfde poule als Oranje.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.