Schreuder strijdbaar: 'Drie weken geleden de vraag of dit het beste Ajax van laatste jaren was'

door Bart Veenstra 288

Bron De Telegraaf

Schreuder strijdbaar: 'Drie weken geleden de vraag of dit het beste Ajax van laatste jaren was'

door Bart Veenstra 288

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder toont zich strijdbaar na de keiharde 1-6 nederlaag van Ajax tegen Napoli. De trainer van Ajax zag in de afgelopen zomer veel basisspelers vertrekken bij de Amsterdamse club en moet bovendien veel nieuwe spelers zien in te passen.

Na een goed begin van de competitie met zes zeges op rij en een duidelijke zege op Rangers FC (4-0) in de Champions League kent Ajax nu een mindere periode. De laatste vier duels werden niet gewonnen en de 1-6 nederlaag tegen Napoli komt als vanzelfsprekend hard aan in Amsterdam.

'Het klopt dat we geen stappen maken in ons spel', zegt Schreuder tegenover De Telegraaf. 'Het is in fases te onrustig. Natuurlijk baart dat me zorgen. Het enige dat we kunnen doen is rustig blijven en proberen aan te geven waar het fout gaat. Hier kunnen we alleen maar uitkomen als we karakter tonen. Dat moeten we op dit moment doen om uiteindelijk weer goed te gaan voetballen.'

Seizoen Ajax nog lang niet verloren

Ondanks de pijnlijke situatie waarin Ajax momenteel verkeert, is het seizoen nog lang niet verloren. Zowel op nationaal als internationaal niveau valt er nog veel te winnen voor Ajax. 'Drie weken geleden werd nog gevraagd of dit het beste Ajax van de laatste jaren was. Zo snel kan het gaan.'

Ajax staat er dankzij de 1-6 nederlaag niet goed voor in de Champions League. De Amsterdammers staan nog altijd op drie punten, terwijl Napoli al negen punten heeft verzameld. Liverpool staat na de zege op Rangers FC nu op zes punten. Volgende week gaat Ajax op bezoek bij Napoli.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.