Schreuder geeft toe: 'Ik zal zelf ook in de spiegel moeten kijken'

door Bart Veenstra 236

Bron AT5

Schreuder geeft toe: 'Ik zal zelf ook in de spiegel moeten kijken'

door Bart Veenstra 236

Bron AT5

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder zal na de keiharde 1-6 nederlaag tegen Napoli ook zeker in de spiegel kijken. Dat heeft de trainer laten weten tijdens de persconferentie na afloop van het verloren Champions League-duel.

'We moeten Napoli feliciteren met de verdiende overwinning. Ze hebben laten zien dat ze stappen verder zijn dan wij. Voor Ajax was het een pijnlijke avond. Het was Ajax-onwaardig', stelt Schreuder tijdens de persbijeenkomst in de Johan Cruijff ArenA, waarvan beelden te zien zijn bij onder meer AT5.

Naarmate de score tijdens de wedstrijd in het voordeel van Napoli opliep, stroomden de tribunes in de Johan Cruijff ArenA leeg. De supporters die wel tot het einde bleven, lieten hun onvrede richting Ajax en zijn trainer blijken. 'Emoties horen ook bij het voetbal en bij Ajax', snapt Schreuder de reacties van de fans.

Groot contrast met Napoli

'Natuurlijk is het een Ajax-onwaardige avond, dus het is logisch dat het gebeurt. Wij moeten rustig blijven. Of je het nu een crisis noemt, maakt mij niet uit. Het is duidelijk dat het niet goed is. Nogmaals, van Liverpool kun je verliezen, de manier waarop je vandaag (dinsdag, red.) verliest, is niet goed. Ik zal zelf ook in de spiegel moeten kijken en dat ga ik ook zeker doen. Zeker als het contrast met Napoli zo groot is.'

Schreuder beseft dat er bij Ajax een moedig elftal op het veld hoort te staan. 'Dat lef heeft om te voetballen, tegen wie ze ook spelen. Dat zag je vandaag langzaam minder worden. Er waren genoeg momenten waar we de rust konden bewaren op het middenveld, maar op die momenten waren we juist heel slordig. Als je slordig bent, krijg je tegen een ploeg als Napoli heel veel problemen.'

Ajax staat er dankzij de 1-6 nederlaag niet goed voor in de Champions League. De Amsterdammers staan nog altijd op drie punten, terwijl Napoli al negen punten heeft verzameld. Liverpool staat na de zege op Rangers FC nu op zes punten. Volgende week gaat Ajax op bezoek bij Napoli.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.