Sneijder ziet probleem bij Ajax: 'Schreuder vindt zijn bank gewoon niet goed genoeg'

door Bart Veenstra 8

Bron RTL 7

Sneijder ziet probleem bij Ajax: 'Schreuder vindt zijn bank gewoon niet goed genoeg'

door Bart Veenstra 8

Bron RTL 7

Laatst geüpdatet

Wesley Sneijder en Theo Janssen hebben verbaasd gereageerd op het interview dat Ajax-trainer Alfred Schreuder gaf na afloop van de 1-6 nederlaag tegen Napoli. De twee analisten zijn van mening dat Schreuder te weinig vertrouwen heeft in zijn volledige selectie.

'Het ergste wat hij zei, was: "We zijn als team niet goed genoeg", merkt Janssen op bij RTL 7. Sneijder vroeg zich na afloop van de wedstrijd af waarom Schreuder niet eerder wisselde en gaf aan dat het 'werkelijk waar een schande' was dat 'sommige spelers' nog op het veld mochten blijven staan. Voor Sneijder was de uitleg van Schreuder na afloop duidelijk aangaande het feit dat er niet eerder werd gewisseld.

'Hij vindt zijn bank gewoon niet goed genoeg', zegt Sneijder. 'Hij heeft geen vertrouwen in zijn bank. Hij heeft geen brede selectie, maar heeft er wel vijf, zes of zeven spelers bij gehaald. En die zijn nu opeens niet goed genoeg?', stelt de analist. 'Dan moet je misschien ook kijken wat er in de beginfase fout is gegaan. Waarom zijn die spelers hier? Als je thuis tegen Napoli met 1-3 achter staat en het vlak na de rust 1-4 wordt, dan moet je toch iets doen? Als je ziet dat er geen lef was en dat er niet werd gevoetbald, dan moet je toch iets doen?'

'Ajax heeft geen andere manier van spelen'

Janssen zag dat Ajax niet bij machte was om op het veld een reactie te geven. 'Ajax heeft een manier van spelen, maar ze hebben geen andere manier. Ze kunnen niets aanpassen. Als het niet werkt zoals ze het getraind hebben – Bergwijn die druk zet op de centrale verdedigers, Blind die wat hogerop komt en doordekt – dan moet je je aanpassen.'

Ajax staat er dankzij de 1-6 nederlaag niet goed voor in de Champions League. De Amsterdammers staan nog altijd op drie punten, terwijl Napoli al negen punten heeft verzameld. Liverpool staat na de zege op Rangers FC nu op zes punten. Volgende week gaat Ajax op bezoek bij Napoli.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.