Bergwijn, Šutalo en Akpom hervatten groepstraining bij Ajax, Van den Boomen en Mannsverk ook op trainingsveld

door Jon van Dam 134

Bergwijn, Šutalo en Akpom hervatten groepstraining bij Ajax, Van den Boomen en Mannsverk ook op trainingsveld

door Jon van Dam 134

Laatst geüpdatet

Ajax kon op de training van woensdag weer beschikken over enkele spelers van de A-selectie. Onder meer Steven Bergwijn, Josip Šutalo en Chuba Akpom namen deel aan de groepstraining. Daarnaast stonden Branco van den Boomen (individueel) en Sivert Mannsverk op het trainingsveld.

Bergwijn ontbrak tijdens de wedstrijd tegen Heracles Almelo met een spierblessure, hij werd in het gewonnen duel vervangen door Carlos Forbs. Ook centrumverdediger Šutalo was woensdag weer van de partij. De verdediger moest de duels met RKC Waalwijk en Heracles Almelo aan zich voorbij laten gaan. Dat was ook van toepassing op spits Akpom, die net als Bergwijn en Šutalo het affiche tegen PSV lijkt te gaan halen.

John van 't Schip kon rekenen op meer goed nieuws uit de ziekenboeg. Van den Boomen is individueel gestart met de veldtraining. De van Toulouse overgekomen middenvelder kampte langere tijd met een knieblessure, waaraan hij geopereerd is. Mannsverk traint al wel met de groep mee, maar wordt rustig gebracht. De Noor is tegen de Eindhovenaren sowieso nog niet beschikbaar.

Henderson lijkt te debuteren tegen PSV

Zaterdag lijkt ook aanwinst Jordan Henderson zijn debuut te kunnen maken voor Ajax. De Engelsman was tegen Heracles Almelo nog niet inzetbaar, daarover zei Van 't Schip het volgende: 'Hij is er gewoon te lang uit geweest. In zijn hart had hij wel willen spelen, maar hij zei zichzelf ook nog niet helemaal zo fit te voelen als hij wil zijn. Hij moet zo goed mogelijk beginnen en we hopen nu dat we hem in de wedstrijd tegen PSV kunnen presenteren.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.