Blessure Bergwijn niet ernstig: 'Hopen dat hij kan aansluiten en een rol kan spelen tegen PSV'

door Bart Veenstra 137

Bron De Telegraaf

Blessure Bergwijn niet ernstig: 'Hopen dat hij kan aansluiten en een rol kan spelen tegen PSV'

door Bart Veenstra 137

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

John van 't Schip hoopt dat Steven Bergwijn tegen PSV weer van de partij is. De aanvoerder ontbrak vanwege een lichte spierblessure tijdens het uitduel met Heracles Almelo. In dat duel werd zijn plek ingenomen door Carlos Forbs, die op dit moment niet mag vertrekken bij Ajax.

Na afloop van de wedstrijd gaf Van 't Schip aan hoe het ervoor staat met Bergwijn. 'Op de donderdagtraining kreeg hij last van een spier. Er zijn foto's genomen, waarop niets was te zien dat een langdurige blessure inhoudt. Dus we hopen dat hij deze week weer kan aansluiten en een rol kan spelen tegen PSV', wordt Van 't Schip geciteerd door De Telegraaf.

Doet Henderson mee tegen PSV?

Naast Bergwijn hoopt Ajax tegen PSV te kunnen beschikken over Jordan Henderson. De Engelsman debuteerde nog niet tegen Heracles, al was hij er wel bij (op de tribune) in Almelo. 'Het was niet verplicht om te komen, maar dat wilde hij zelf. Hij was heel stellig, waardoor we hebben besloten dat te faciliteren. Het geeft wel aan hoe graag hij wil.'

Van 't Schip gaf aan dat Henderson zaterdag ook niet had meegespeeld als het duel met Heracles op natuurgras zou zijn gespeeld. 'Hij is er gewoon te lang uit geweest. In zijn hart had hij wel willen spelen, maar hij zei zichzelf ook nog niet helemaal zo fit te voelen als hij wil zijn. Hij moet zo goed mogelijk beginnen en we hopen nu dat we hem in de wedstrijd tegen PSV kunnen presenteren.'

Het duel tussen Ajax en PSV wordt aankomende zaterdagavond gespeeld. De wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA begint om 20.00 uur. Ajax is de laatste elf duels in de Eredivisie ongeslagen. De laatste keer dat de Amsterdamse club verloor in de Eredivisie was op 29 oktober, uitgerekend op bezoek bij PSV (5-2).

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.