Ajax zonder Henderson en Bergwijn tegen Heracles Almelo; Gooijer en Martha opnieuw de backs

door Brent Tomassen 218

Bron De Telegraaf

Ajax zonder Henderson en Bergwijn tegen Heracles Almelo; Gooijer en Martha opnieuw de backs

door Brent Tomassen 218

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax begint zonder Jordan Henderson en Steven Bergwijn tegen Heracles Almelo, zo meldt De Telegraaf zaterdagavond. Met het duo wordt geen risico genomen richting de wedstrijd tegen PSV op 3 februari. De aanvoerder was sowieso al een vraagteken voor het duel in het Erve Asito. Ajax heeft inmiddels via de eigen kanalen bevestigt dat het duo ook niet op de reservebank zal plaatsnemen.

Diant Ramaj is de onbetwiste eerste keeper bij Ajax en verdedigt dus ook in Almelo het doel. Achterin spelen Tristian Gooijer, Devyne Rensch, Jorrel Hato en Ar'Jany Martha. Laatstgenoemde krijgt na zijn optreden tegen RKC Waalwijk opnieuw een basisplaats. Borna Sosa keert na zijn blessure terug, maar begint wel als reserve.

Op het middenveld kiest John van ’t Schip voor dezelfde namen als de laatste wedstrijden. Benjamin Tahirović zal de rol van controleur weer op zich nemen. De Bosnisch international wordt in de middelste linie vergezeld door Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson.

Voorin neemt Carlos Forbs de plek over van Bergwijn als linksbuiten. Verder kiest Van ’t Schip zoals gebruikelijk voor Brian Brobbey als spits en Steven Berghuis als rechtsbuiten. Berghuis staat voor een persoonlijke mijlpaal. Op dit moment staat hij op 199 goals en assists bij elkaar opgeteld in de Eredivisie. Berghuis kan de vierde speler na Dirk Kuyt, Luuk de Jong en Dusan Tadić worden die minstens tweehonderd doelpunten plus assists heeft in de hoogste Nederlandse voetbalklasse.

Opstelling Ajax: 

Ramaj; Gooijer, Rensch, Hato, Martha; Tahirović, Hlynsson, Taylor, Berghuis, Brobbey, Forbs.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.