AS Voorspelt: 'Denk dat Ajax wel gewoon moet kunnen winnen in Istanbul'

door NielsOpdam 1

Bron Ajax Showtime

AS Voorspelt: 'Denk dat Ajax wel gewoon moet kunnen winnen in Istanbul'

door NielsOpdam 1

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax speelt woensdagavond de vijfde groepswedstrijd in de Champions League. De Amsterdammers gaan om 18.45 uur op bezoek bij Besiktas. In de eerste wedstrijd won Ajax met 2-0 van de Turken. Samen met drie redacteuren van Ajax Showtime blikken we vooruit op de wedstrijd in de Champions League. Deze keer doen Bademba Barrie, Bart Veenstra en Bauke van Elk een voorspelling!

Wat wordt de einduitslag van Besiktas - Ajax? En waarom? 

Bademba: 'Ajax heeft in de thuiswedstrijd tegen Besiktas aangetoond dat het een veel betere ploeg is. Als je naar de resultaten van de overige groepswedstrijden van Besiktas kijkt, dan bekruipt je toch het gevoel dat Besiktas kwalitatief de minste tegenstander is. Ik verwacht dat Ajax daar gaat winnen. Besiktas is kwalitatief de minste tegenstander, maar tegelijkertijd hebben we daar de magerste overwinning op geboekt (2-0). Laten we wel eerlijk zijn, dat was gewoon omdat Ajax - zeker in de tweede helft - wat gas terugnam. Ik weet niet of dat bewust of onbewust was.

Vanaf minuut vijftien tot aan de rust heeft Ajax zó gedomineerd, dat ik me niet kan voorstellen dat Ajax verliest of een slecht resultaat behaald, als het het beste spel op de mat legt. Ik denk echt niet dat je daar een Sporting-uitslag neer gaat zetten, met 1-5, maar een 0-2 overwinning moet prima kunnen. Dat is dan ook mijn voorspelling voor Besiktas - Ajax.'

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint op bezoek bij Besiktas? Zet dan in en krijg 8,00 keer je inzet terug!

Bart: 'Het duel tussen Besiktas en Ajax vind ik vooral interessant vanwege de afwezigheid van Edson Álvarez. Ajax heeft in de Eredivisie al eens moeten spelen zonder Álvarez en dat ging de club niet altijd even goed af. Er werd toen wel gewonnen van sc Heerenveen, maar de Friezen kwamen er een paar keer heel makkelijk doorheen en het was aan doelman Remko Pasveer te danken dat Ajax geen tegengoals kreeg. Zodoende ben ik benieuwd hoe trainer Erik ten Hag de afwezigheid van Álvarez oppakt. Stelt hij Davy Klaassen op als directe vervanger? Of kiest hij mogelijk voor Daley Blind als controleur, waardoor Nicolás Tagliafico de voorkeur krijgt op linksback?

Al met al denk ik dat Ajax, ook gezien de problemen bij Besiktas, wel gewoon moet kunnen winnen in Istanbul. Makkelijk wordt het niet. Besiktas vecht voor zijn laatste kansen voor de derde plaats en zal voor eigen publiek niet willen teleurstellen. Ajax is natuurlijk al zo goed als zeker van de groepswinst, waardoor enige gemakzucht dreigt. Als Ajax zich echter "gewoon" kan opladen, voorzie ik geen problemen voor Ajax en voorspel ik een 0-2 overwinning voor de Amsterdammers.'

Bauke: 'Tien jaar later is het tijd voor revanche, Daley Blind was het net als menig Ajacied niet vergeten. Ook Davy Klaassen was erbij toen Ajax 0-3 verloor van Real Madrid en niet doorging naar de volgende ronde van de Champions League. De reden? Concurrent Olympique Lyon won die avond met 7-1 van Dinamo Zagreb. Terwijl Bafétimi Gomis de 5-1 maakte voor de Fransen krijgt hij de bal toegedrukt van de verdediger van de tegenpartij: de man die in Amsterdam voor eeuwig de knipoog-Kroaat heet.

Domagoj Vida stond afgelopen weekend in de basis bij het in matige vorm verkerende Besiktas. In Amsterdam was hij er niet bij, naar alle waarschijnlijkheid staat hij woensdag wel bij de startende elf. Blind en Klaassen zullen revanche gevoelens hebben jegens de Kroaat maar ik denk dat heel Ajax gemotiveerd is om deze wedstrijd te winnen. Een perfecte score in de Champions League groepsfase is historie voor de Amsterdammers. Sébastien Haller zal erop gebrand zijn om goals toe te voegen aan zijn moyenne, hij heeft er nu zeven in liggen en lijkt bij Europees succes aanspraak te maken op een topscorerstitel. Elke speler zal vanaf minuut 1 "aan staan", zoals Ten Hag dat altijd zegt, vooral in de Champions League.

Tevens is Besiktas de zwakke broeder van de poule gebleken, de Turken verloren hun laatste vier wedstrijden en verkeren dus nog steeds niet in grootse vorm. Als Ajax het gebruikelijke spel in de Champions League op de mat legt verwacht ik weinig moeilijkheden en een overwinning: 0-2.'

Verwacht jij dat Ajax met 1-3 wint op bezoek bij Besiktas? Zet dan in en krijg 11,00 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties