AS Voorspelt: 'Denk dat Ajax Liverpool weet te verslaan door vechtlust van het team'

door NielsOpdam 11

Bron AS

AS Voorspelt: 'Denk dat Ajax Liverpool weet te verslaan door vechtlust van het team'

door NielsOpdam 11

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax speelt dinsdagavond een uitwedstrijd tegen Liverpool. Het is de tweede groepswedstrijd in de Champions League voor de ploeg van Alfred Schreuder. Afgelopen woensdag werd er met 4-0 gewonnen van Rangers FC, terwijl Liverpool met 4-1 verloor van Napoli. Samen met twee redacteuren van Ajax Showtime blikken we vooruit op de Europese clash op Anfield. Deze keer doen Bauke van Elk en Wessel Kroon een voorspelling!

Wat wordt de einduitslag van Liverpool - Ajax? En waarom? 

Bauke: 'Een in uitstekend vorm verkerend Ajax treft een Liverpool waar het tegenovergestelde aan de hand is. Jürgen Klopp was duidelijk na de oorwassing tegen Napoli: "Het lijkt erop dat we onszelf opnieuw moeten uitvinden." Door het tragische overlijden van Queen Elizabeth heeft Klopp een extra paar dagen gekregen aan de tekentafel en dus verwacht ik een Liverpool dat organisatorisch een stuk beter oogt dan de voorgaande ronde van de Champions League. Een Liverpool mét Thiago Álcantara, niet te vergeten.

Liverpool zal getergd zijn om niet te verliezen van Ajax, en in het bijzonder niet op Anfield. Op statistieken gebaseerd is het dan ook een interessante ontmoeting. Het Ajax van Erik ten Hag stond bekend als de koning van de Europese uitwedstrijden, toch werd de indrukwekkende reeks van ongeslagen uitwedstrijden op een gegeven moment beëindigd door een ploeg die zelden thuis verliest: Liverpool.

Ik verwacht dan ook niet dat Ajax zal zegevieren tegen dit Liverpool, ondanks de vormcrisis die de topploeg doormaakt. De koppels Dusan Tadić, Steven Bergwijn en Kostas Tsimikas, Trent Alexander-Arnold maken de wedstrijd het meest interessant: wie loopt achter wie aan? Voor Tadić is het voordelig dat hij een mindere tegenstander treft omdat Robertson geblesseerd is. Ook de eventuele terugkeer van Thiago Álcantara in de basis is een belangrijke kwestie in het bepalen van de eindstand. Ajax zal laten zien dat het goed voor de dag kan komen tegen een gigant uit de Premier League, maar trekt niet aan het langste eind: 2-1.'

Wessel: 'Liverpool heeft echt een overwinning nodig, dus ik verwacht dat zij alles in deze wedstrijd zullen gooien. Ze hebben een fantastische ploeg en spelen aanvallend voetbal. Ze zullen dus ongetwijfeld kansen gaan creëren, maar er zullen ook ruimtes komen voor Ajax. Ajax zit in een goede flow en gaat vol vertrouwen deze wedstrijd in, ik verwacht dus ook dat Ajax de ruimtes durft te benutten en zo kansen gaat creëren.

Ik verwacht een wedstrijd waarin het spel op en neer zal golven door de ruimtes die de ploegen elkaar geven. Aangezien Liverpool niet in vorm is en Ajax vol vertrouwen deze wedstrijd in gaat, verwacht ik dat Ajax de wedstrijd nipt met 1-2 zal winnen. Door de individuele klasse van de spelers zal Liverpool wel een doelpunt maken, maar ik denk dat Ajax Liverpool weet te verslaan door de vechtlust van het team, hierin zal zeker Álvarez een belangrijke rol gaan spelen.'

Denk jij dat Ajax op Anfield wint van Liverpool? Zet in en krijg 5,50 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.