Ajax stijgt in transferklassement dankzij Wöber

door NielsOpdam 25

Ajax stijgt in transferklassement dankzij Wöber

door NielsOpdam 25

Laatst geüpdatet

Ajax is door de transfer van Maximilian Wöber naar Sevilla drie posities gestegen in het klassement van clubs met het hoogste transfersaldo in dit decennium. Dat meldt Voetbal International, op basis van cijfers van Transfermarkt.de.

Wöber wordt door Ajax eerst een half jaar verhuurd aan de Spanjaarden, maar vertrekt daarna voor een bedrag van 10,5 miljoen euro naar Sevilla. Ajax gaf sinds het seizoen 2010/2011 ongeveer 170 miljoen euro uit aan aankopen. De Amsterdammers ontvingen 324 miljoen euro door het verkopen van spelers. Dat betekent dus dat Ajax 154 miljoen euro winst heeft geboekt.

Alleen Benfica, FC Porto, AS Monaco, Lille en het Braziliaanse Santos behalen betere resultaten in dat opzicht. Benfica, de tegenstander van Ajax in de groepsfase van de Champions League, staat ver voor op de rest. De Portugezen verdienden bijna vijfhonderd miljoen euro aan het kopen en verkopen van spelers.


Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.