Ajax O16 wint dankzij hattrick Ünüvar van AZ O16

door Brent Tomassen 2

Ajax O16 heeft dinsdagavond met 3-2 weten te winnen van de leeftijdsgenoten van AZ. Emre Ünüvar was met een hattrick de grote man aan de kant van de thuisploeg. AZ kwam vroeg op voorsprong, maar een dubbelslag van Ünüvar in de slotfase was te machtig voor de Alkmaarders.

De eerste kans van de wedstrijd was er één voor AZ. Na een goede individuele actie vanaf de rechterkant volgde een voorzet die kon worden verdedigd. De rebound werd vervolgens over geschoten. Vier minuten later was het wel raak voor de bezoekers. AZ counterde vanuit een Amsterdamse hoekschop, D'Angelo Lobman werd eruit gesprint, waarna de goal simpel werd uitgespeeld door twee AZ-spelers.

Hierna werd Ajax sterker en dat resulteerde een kwartier later in de verdiende gelijkmaker. Unüvar veroverde de bal op de helft van de Alkmaarse club, waarna een mooie aanval volgde. De spits was uiteindelijk zelf het eindstation en scoorde knap de 1-1. Voor rust wist Ajax-doelman Valentijn van der Velde zijn ploeg een aantal keer sterk overeind te houden met goede reddingen.

Na rust begon Ajax meer aan te dringen, vooral via Ünüvar, maar de tweede helft kabbelde voort. Pas in de slotfase maakte Ajax het verschil. Sean Steur passeerde zijn tegenstander, waarna Ünüvar makkelijk kon scoren. Twee minuten later was laatstgenoemde weer de gevierde man toen hij, na een sprint van Haniël Pereira da Gama de bal weer binnen kon tikken. Even later leek het erop dat de spits van de Amsterdammers zelfs met vier treffers op zak naar huis kon, maar AZ sloeg in een counter voor de tweede keer toe. Zodoende eindigde de wedstrijd op Sportpark De Toekomst in 3-2.

18.00 uur | Ajax O16 - AZ O16 (3-2)

Van der Velde; Lobman (64' Amour), Johnson (68' Scorsolini), Onstein, Jetten (41' Concincion); Van der Lans (80+1' Lobman, opnieuw ingebracht), Acheampong (64' Luijer), Steur; Oldenstam, Ünüvar, Pereira da Gama.

El Hani, Amour, Concincion, Luijer, Scorsolini.