Oranje O17 speelt na comeback gelijk tegen Mexico O17

door NielsOpdam 0

Bron KNVB

Bron KNVB

Het Nederlands elftal O17 heeft met 2-2 gelijkgespeeld tegen Mexico O17, zo valt te lezen op de website van de KNVB. Oualid Agougil, David Kalokoh en Yoram Boerhout begonnen allemaal in de basisopstelling van Oranje O17.

Afgelopen donderdag oefenden beide ploegen al tegen elkaar in Spanje. Toen won Nederland overtuigend met 5-0. Zaterdag hielden de jeugdelftallen elkaar in evenwicht. Nederland en Mexico begonnen allebei in een andere basisopstelling.

Na 23 minuten kwam Oranje O17 op een 0-1 achterstand, dankzij een treffer van Armenta Cota. In minuut 45 verdubbelde Mexico O17 de voorsprong. Deze keer was het doelpunt van Carrillo Calderon. In de 66e minuut scoorde Ilias Splinter de aansluitingstreffer. Teun Gijselhart maakte in minuut 71 de 2-2, na een voorzet van Kalokoh.

Alleen Agougil blijft hele wedstrijd staan

Agougil mocht als rechtsachter beginnen aan het duel met Mexico. De Ajacied bleef de hele wedstrijd staan. Boerhout begon ook aan het duel, maar werd in de rust vervangen. Kalokoh begon eveneens en werd na 75 minuten vervangen.