Oranje Onder 18 herstelt zich na nederlaag en wint ruim van Duitsland

door Jesse ter Haar 1

Bron OnsOranje

Oranje Onder 18 heeft maandag een overtuigende zege weten te boeken op Duitsland, zo valt te lezen op de website van OnsOranje. De ploeg van Martijn Reuser komt uit op een drielandentoernooi en na een eerdere nederlaag tegen Frankrijk volgde een 1-4 overwinning tegen de Duitsers.

De wedstrijd begon, net als tegen Frankrijk, moet een roep om vrede. De talenten van Nederland en Duitsland namen plaats achter een spandoek met daarop het woord 'vrede', zowel in de Engelse als Oekraïense taal. Hierna was het tijd voor de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Duitsland. Opvallend genoeg koos Reuser voor elf andere namen in vergelijking met het duel met Frankrijk.

Er waren maandag vier basisdebutanten, waaronder twee jeugdspelers van Ajax. Olivier Aertssen en Jaydon Banel stonden voor het eerst aan de aftrap. Laatstgenoemde aanvaller maakte tegen Frankrijk al minuten als invaller, maar Aertssen deed dat niet.

Al in de achtste minuut was het raak voor Nederland. Sam de Grand, linksback van dienst, scoorde na een moment van hoge pressing. Keeper Sten Kremers moest hierna meerdere malen ingrijpen, waarna Oranje O18 op 0-2 kwam. Michel Driezen wist het net te vinden in de 27ste minuut van de wedstrijd.

Hierna kwam Duitsland terug in de wedstrijd, maar na wissels van Reuser trok Nederland de wedstrijd naar zich toe. Sil Swinkels en Bayron Strijdonck waren de gevierde mannen namens de Nederlandse talenten. Via die twee spelers werd de eindstand op 1-4 bepaald, waarmee de interlandperiode ten einde kwam. In mei speelt Oranje O18 weer internationale duels.