AD verwacht Pasveer en Klaassen in basis tegen Fortuna Sittard

door Gino Haverkamp 280

Bron Algemeen Dagblad

AD verwacht Pasveer en Klaassen in basis tegen Fortuna Sittard

door Gino Haverkamp 280

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Remko Pasveer vervangt Jay Gorter in het doel van Ajax, wanneer de club het zaterdagmiddag om 16.30 uur opneemt tegen Fortuna Sittard. Dat denkt het Algemeen Dagblad. Verder is de verwachting dat Davy Klaassen aan de aftrap staat en Mohammed Kudus, de laatste tijd juist in vorm, niet.

Door de schorsingen van Calvin Bassey en Edson Álvarez moet trainer Alfred Schreuder puzzelen. Dat is op doel niet echt het geval, zij het niet dat Jay Gorter tegen PSV (5-3 verlies) geen al te sterke indruk maakte. Verwacht wordt dat Pasveer onder de lat staat.

Ten opzichte van vorige week is de achterhoede hetzelfde. Jurriën Timber en Daley Blind vormen het centrale duo, terwijl Owen Wijndal en Devyne Rensch op de flanken staan. Door de schorsing van Bassey is de verdediging geen twijfelpunt voor Schreuder, daar hij geen keuze hoeft te maken tussen Bassey, Blind en Wijndal.

Op het middenveld moet de oefenmeester wel schuiven door de afwezigheid van Álvarez. Daardoor heeft Klaassen een basisplaats en Kenneth Taylor ook. Beiden krijgen de voorkeur boven Mohammed Kudus, die tegen PSV scoorde en een prima voorbereiding draaide. Zij worden vergezeld door Steven Berghuis.

Met de suggestie voor de aanval, lijkt Schreuder zijn ideale trio voorin vast te hebben staan. Brian Brobbey werd weliswaar gekocht, maar lijkt voorlopig niet op een vaste basisplaats te hoeven rekenen. Aanvoerder Dušan Tadić staat in de voorspelde opstelling in de spits, op de flanken moeten Antony en Steven Bergwijn hem van aanvoer voorzien.

Verwachte opstelling Ajax

Pasveer; Rensch, Timber, Blind, Wijndal; Taylor, Klaassen, Berghuis; Antony, Bergwijn; Tadic.

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties