AD verwacht naast Berghuis ook Wijndal in Ajax-basis tegen Ludogorets

door Jesse ter Haar 74

Bron Algemeen Dagblad

AD verwacht naast Berghuis ook Wijndal in Ajax-basis tegen Ludogorets

door Jesse ter Haar 74

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Het Algemeen Dagblad verwacht dat Ajax donderdagavond niet alleen met Steven Berghuis, maar ook met Owen Wijndal in de basis tegen Ludogorets begint. Laatstgenoemde moest het de afgelopen weken vaak doen met een rol als reserve, maar Maurice Steijn zou volgens de krant in Europees verband weleens op de meer ervaren Wijndal kunnen teruggrijpen.

In het doel lijkt er momenteel geen twijfel over de plek van Jay Gorter, de goalie die de plek van de geblesseerde Gerónimo Rulli inneemt. Hij houdt aankoop Diant Ramaj op de bank. Voor zich ziet de keeper hoogstwaarschijnlijk het defensieve hart gevormd worden door Jakov Medic en Jorrel Hato, terwijl men Devyne Rensch en dus Wijndal verwacht als vleugelverdedigers.

Op het middenveld verandert er volgens het AD op de controlerende posities niets. Op de nummer tien-positie echter, bevestigde Maurice Steijn al dat Berghuis terugkeert in het elftal. Hij is in Nederland geschorst, maar kan in Europees verband gewoon meedoen. Hij moet de Amsterdammers als meest aanvallende middenvelder van creatieve impulsen voorzien.

In de voorhoede kan Mohammed Kudus door de terugkeer van Berghuis weer terug naar de rechtsbuitenpositie. Tegen Excelsior speelde hij nog op het middenveld, maar hij neemt weer plaats op de flank. Op de andere vleugel neemt Steven Bergwijn plaats, terwijl Brian Brobbey zijn ploeg vanuit de punt van de aanval aan doelpunten moet helpen. Tegen Excelsior was hij nog tweemaal trefzeker, al was dat in één van beide gevallen vanuit buitenspelpositie. Donderdagavond vanaf 20.00 uur kan hij op jacht naar meer doelpunten voor de club uit Amsterdam.

Verwachte opstelling Ajax:

Gorter; Rensch, Medic, Hato, Wijndal; Tahirovic, Berghuis, Van den Boomen; Kudus, Brobbey, Bergwijn.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.