'Als ik Kudus zie spelen denk ik: hoe goed kan deze jongen worden?

BartVeenstra, 19-10-2020 om 15:40, 9125 views, NOS Voetbalpodcast |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Davy Klaassen en Mohammed Kudus kunnen daags na de zege op sc Heerenveen (5-1) rekenen op behoorlijk wat complimenten. Ook de verslaggevers van de NOS zijn in de NOS Voetbalpodcast lovend over de twee middenvelders van Ajax.

Commentator Arman Avsaroglu ziet dat Ajax op het middenveld een 'kwaliteitsslagje' heeft geslagen nu Edson Álvarez van het middenveld is verdwenen. 'Ik had niet gedacht dat Klaassen het antwoord was op alle problemen, maar ik moet toch terugkomen op die mening. Klaassen is zo verschrikkelijk bruikbaar. Hij houdt het elftal bij elkaar, heeft een sturende rol op het middenveld, kan op veel verschillende posities spelen en hij weet precies hoe Ajax wil voetballen. Daar word je mee geholpen als trainer.'

Ook voor Kudus zijn er volop complimenten. 'De revelatie is Kudus. Als ik hem zie spelen denk ik: hoe is het in godsnaam mogelijk, hoe goed kan deze jongen worden? Als je hem altijd op het middenveld met Klaassen hebt met Gravenberch of een ander erbij, heb ik het idee dat het middenveld staat. Het enige probleem is dat ze geen spits hebben. Traoré is niet goed genoeg om de vaste spits in de Champions League te zijn.'

Collega-commentator Jeroen Elshoff weet wel wie er in de spits moet tegen Liverpool. 'In de Champions League hoef je er niet over te discussiëren wie er in de spits moet: Tadić. Als je met Neres, Antony of Promes op de zijkanten gaat spelen, heb je ook heel wat staan daar.' 

Verwacht jij een 1-1 gelijkspel tussen Ajax en Liverpool? Zet dan in en krijg 7,05 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
In ieder geval al een commentator die terugkomt op de mening over Klaassen. Kijken of alle schreeuwers hier op AS die zo ontzettend tegen Klaassen waren ook durven terug te komen op hun mening. Maar goed, de waan van de dag regeert... dus diezelfde mensen zullen nu wel weer zeggen dat het komt door de eredivisie dat Klaassen zo goed speelt. En dan is dadelijk de CL en zien we ook daar dat ie een meerwaarde is en dan zeggen ze: Ja hij heeft de afgelopen jaren niet stilgestaan, dus het is logisch dat ie overeind blijft in dit soort duels. Maar toch zie ik liever talenten zoals Kudus.

Ja hehe.... ik zie ook dolgraag talenten als Kudus excelleren en groeien tot een niveau waar ze jongens als Ziyech kunnen evenaren. Maar daarnaast heb je jongens nodig voor een bepaalde balans. Klaassen is die balans.
1 -1
Joseph
Ik was tegen zijn komst, durf ik prima voor uit te komen. Ik ben voetballend ook niet om, ik had liever een hoger niveau gezien, van mij had Martinez naast Kudus en Gravenberch mogen staan. Ik vind Martinez als middenvelder niet minder dan Klaassen. Waar ik me wel in vergist heb, is de enorme drive van Klaassen, als dat niet voor frictie zorgt, is dat een enorme boost voor het jonge middenveld, dat zou Martinez niet kunnen.

Uiteindelijk is de eerste indruk goed, maar het is te vroeg om er nu al op terug te komen dat ik hoger niveau had willen zien. Hopelijk kan Klaassen die twijfel de komende weken nog wegnemen, dan zat ik er inderdaad naast.
0 0
Ajax27
Martinez niet minder dan Klaassen? Ok... en daar ben ik je al kwijt. Voetbalintellect, slim tussen de linies lopen, altijd vrij staan, scorend vermogen, natuurlijk leiderschap, evaring in een topcompetitie.... en volgens kan ik nog wel 10 dingen opnoemen waarin Klaassen onze Martinez overklast.

Martinez is een verdedigende harde verdediger/middenvelder, niet meer niet minder.
2 0
Joseph
Op die manier is Martinez ook een betere middenvelder dan Messi, als je hun taken niet loskoppelt. De belangrijkste meerwaarde van Klaassen tov Martinez is zijn leiderschap, de rest vangt Kudus op.

Voor de rest is het wel heel schattig hoe je Klaassen overschat. Martinez speelde in de CL toen Klaassen bezig was degradatie in Duitsland te voorkomen.
0 -1
Ajax27
Schattig... Klaassen speelde een EL finale toen Martinez welgeteld 1 wedstrijd op het 'hoogste' niveau van Argentinie had gespeeld bij de middenmoter CA Newell's Old Boys.
2 -1
Joseph
En toen zijn de rollen omgedraaid..

Klaassen zou bij mij overigens gewoon in de basis staan vanavond, net als Martinez.
0 -1
MarLuuk76
Zowel Kudus als Antony zijn spot on aankopen, wat een talenten.
4 0
MM1974
Als het maar geen shanchez effect krijgt dus snel gaat.
3 0
Kingoffdatoilet
Kudus is als het goed is tot 2025 vastgelegd. Die gaat in iedergeval als hij weg gaat aan het einde van dit seizoen voor veel meer dan Sanchez en zal misschien het bedrag van de ligt en de jong wel overtreffen. Ik verwacht dat hij hier ongeveer twee seizoenen zal spelen maar ik hoop natuurlijk op meer.
0 0
DHNC
Denk dat er inmiddels wel wat meer ruimte is in salarishuis om dit soort spelers te behouden, dat was ten tijde van Sanchez wel anders. Overmars kennende zal hij ook een startsalaris hebben gegeven met nog voldoende ruimte voor groei. Maar als hij zich écht ontwikkeld en de absolute top komt, is hij sowieso onhoudbaar. Tot die tijd lekker van genieten - hopelijk zet hij de lijn van de eerste wedstrijden door.
7 0
Bruno04
Zelfde middenveld gewoon in de CL. Dit is het beste wat we hebben en leren ze alleen maar van
1 0
Joseph
Ik neem aan dat het 'kwaliteitslagje' sarcastisch bedoeld was, zelden heeft er tussen 2 opeenvolgende wedstrijden zo'n groot kwaliteitsverschil gezeten op een middenveld.
4 0
cantharel
Overmars ziet nu al die 80 mln over 2 jaar binnenkomen
5 0
Joseph
Dat kan Overmars er over 3 jaar ook nog voor krijgen. Ik vrees alleen dat als Kudus op deze manier doorgaat, hij op het eind van dit seizoen voor veel meer dan dat verstrekt..

Gelukkig staat Taylor dan klaar :)
3 0
Lazell
Doe maar over een jaar of 4...
2 0
cantharel
Dat is een utopie.Gaat niet meer lukken in deze tijd, ze willen zo snel mogelijk weg, helaas.
1 -1
Willem410
Ik wil Kudus en ook Anthony zo graag live aan het werk zien in een volle Arena.
Ik denk dat ze met de inspiratie van een vol stadion nog beter zijn.
8 0