Jansen overtuigd: 'Onana vertrekt komende zomer'

ThijsZwagerman, 22-03-2020 om 11:35, 7991 views, Pantelic Podcast |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Freek Jansen, Ajax-watcher van het Algemeen Dagblad, is ervan overtuigd dat André Onana komende zomer bij Ajax gaat vertrekken. De doelman kan rekenen op de interesse van diverse Europese topclubs en volgens Jansen is Ajax zich daarom al aan het voorbereiden op het vertrek van Onana.

‘Dat Onana komende zomer gaat vertrekken, daar twijfel ik niet eens meer over. Dat zie ik echt gebeuren’, klinkt Jansen overtuigend in de Pantelic Podcast. De journalist stelt vervolgens dat Ajax zich al aan het oriënteren is op de opvolging van Onana. ‘Ik weet dat ze bij Ajax al een tijdje bezig zijn met een opvolger voor Onana. De opvolging van Onana is een vast agendapunt op vergaderingen.’

Volgens Jansen heeft Ajax met algemeen directeur Edwin van der Sar en keeperstrainer Carlo L’Ami ruim voldoende kennis in huis om zich over een opvolger van Onana te beraden. ‘Met Van der Sar hebben ze iemand in de gelederen die natuurlijk veel van keepers weet en ook goed op de hoogte is van aantrekkelijke keepers die er momenteel rondlopen. Met L’Ami heeft Ajax bovendien een keeperstrainer die er al heel lang rondloopt en die ook goede dingen doet. Hij heeft bijvoorbeeld een belangrijke stem gehad in het aantrekken van Cillessen en Onana.’

Jansen zou het mogelijke vertrek van Onana het liefst opvangen door AZ-doelman Marco Bizot aan te trekken. ‘Het wordt spannend en interessant om te zien wat er in de komende maanden op dat gebied gaat gebeuren. Bruno Varela zal niet zijn opvolger worden, want die heeft zich tegen Getafe niet zo laten zien. Bizot vind ik wel een hele goede keeper. Die heeft ook een verleden bij Ajax en weet dus wat er van hem gevraagd wordt. Dat kan meespelen in de keuze. Een tweede Onana ga je in ieder geval niet zo snel vinden.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
Maar geen club heeft geld om messie te kopen dus, blijft ie waar die zit bij een club zondergeld,
Die straks alle computers uit moet zetten al het andere personeel moet ontslaan, om alleen al messie te kunnen blijven betalen, Messie afkopen kan ook niet want barca heeft na corona geen cent meer.
0 0
Babayaka
barca moet straks eerst messie verkopen voor ze weer geld hebben.
0 0
Ferd
Ik denk juist dat Onana Ajax niet op deze manier wil verlaten en dan hij dankzij de corona crisis nog een jaar blijft om op een mooie manier afscheid te nemen
0 0
sebastiaan1900
Met de coronotoestand gaat er niemand weg. Alles ligt op z'n gat.
0 0
VoorOnzePloeg
Kan wel gewoon onderhandeld worden hoor
0 0
sebastiaan1900
Er is in de markt veel te veel onzekerheid.
0 0
ajaxrulesz
Geld zat.
0 0
ajaxrulesz
Geen probleem Ajax haalt crombrugge of vlachodimos als vervanger.
0 0
cantharel
Heeft nog een contract dus Ajax heeft de eerste optie om te zeggen dat hij blijft en niet Onana om te zeggen dat ie weggaat.Ik zeg niet dat ze dat doen maar zou zo maar kunnen .
0 0
Bjorn
Volgens mij is er een afspraak gemaakt dat er mee wordt gewerkt aan een transfer als ze nog een jaar bij elkaar zouden blijven. Ziyech, Nico, Onana, Donny.
0 0
Drukwerk1968
Volgens jou..... toen stopte ik met lezen
0 0
Bjorn
Is hem gegund. Hij had na afgelopen seizoen ook al weg kunnen gaan.
0 0
je
Carlo La ami is helemaal niet betrokken bij het scouten van keepers en helemaal niet bij cillessen en Onana niet waar
Edwin Van Der Sar moet wel degelijk betrokken worden bij de keepers scouting of ze Zijn te Klein of ze Zijn niet goed genoeg uit de eigen jeugd opleiding .
Want keeper scouten moet je niet aan een ex voetballer overlaten die in de scouting zit.
Een wereld keeper als Edwin Van Der Sar Zou daar veel meer kijk op hebben.
Van dat rijtje keepers hier beneden zou Barkas een optie kunnen zijn (betaalbaar die van Lazio of Benfica heb ik niet bekeken maar zo wie so onbetaalbaar die clubs moeten een vermogen vangen voor elke spelers die weg gaat Allen Bruno Varela lieten makkelijk Gaan bij benefica en we hebben gezien waarom )La Ami moet hem nog wel meevoetballen bij leren.
Edwin Van Der Sar ( goede Wijn behoeft geen krans) op maak wat tijd vrij alsjeblieft ji bent Ajax hoop .
0 0
Jojo49
als de virus aan houd , gaat onana nergens keepen, want er wordt dan ook niet gespeeld.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Hoe kan je in deze situatie nog inschattingen gaan maken als hele waarheden, niemand weet nu hoe het gaat lopen, want dit is nog nooit gebeurt, misschien denkt Onana zit goed bij Ajax voorlopig gezien de crisis
0 0
OpaVerteld
Zinloze voorspellingen die vooral blijk geven van een totaal gebrek aan realiteitszin.
Zullen we eerst maar eens afwachten welke clubs er überhaupt overblijven en of die overblijvers dan geld in de kassa hebben om de doelpalen van een nieuw likje verf te voorzien...?
Ajax is 1 van de weinige clubs in de wereld met vlees op de botten!
1 -1
DeMeervanweleer
Het is heel goed mogelijk dat er voor 1 oktober helemaal niet gevoetbald wordt, dat betekent een bijna totale stilval van de inkomsten. Ik denk dat er heel weinig gaat gebeuren qua transfers, de clubs zullen zoveel mogelijk aan damagecontrol willen doen.
2 0
BokkieBokstra
Moet het ook allemaal zien, vraag me af of er tzt nog geld is in de voetballerij. Het moet allemaal nog beginnen.
0 0
ÁlvaroRecoba
Bizot doet het dit seizoen goed, onmiskenbaar, maar ik vind hem wel een wat lichte optie om zo'n grootheid als Onana te vervangen. Moeten we niet hoger mikken? Odysseas Vlachodimos van Benfica werd eerder genoemd, dat zou uitstekend zijn en hij zou iets minder dan de helft van Onana's transfersom kosten. De naam Rajkovic valt vaak, maar die ken ik niet goed.
Een aardige mogelijkheid: een oude doelman uit de wereldtop halen, met Onana als "ruilwaar" en uiteraard met minstens 35 miljoen erbij. Ik zit te denken aan Manuel Neuer, bijna 34 en met nog één jaar contract in de zomer. Qua voetballend vermogen een ware Ajacied (wilde Guardiola hem niet eens op het middenveld zetten, als spelverdeler?), maar als doelman liggen de állerbeste jaren achter hem; Bayern zal willen doorselecteren, binnen nu en twee jaar. Ze hebben de keeper van Schalke gehaald, maar Onana is veel beter. Lijkt me prachtig! Lloris zou ook kunnen -- als de eredivisie niet afschrikt, natuurlijk.
Dat zo'n procedé niet vaker is nagejaagd, begrijp ik niet goed: we hebben De Ligt en De Jong aan Juve en Barça verkocht, die daarvoor ver wilden gaan. Waarom niet een speler van hun kant in de deal betrokken? Bekijk de selecties en het is niet alsof er niets te kiezen valt. Onze talenten zijn zo gewild, dat de opties voor hun vervangers niet volledig worden benut, heb ik steeds het idee. Wat denken jullie?
1 0