'Wordt decennia lang één bak ellende in ArenA'

ArthurV, 13-05-2019 om 19:35, 13791 views, Betweters |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Hugo Borst raadt de supporters van Ajax aan de komende decennia geen seizoenskaart aan te schaffen. Volgens de schrijver wordt het namelijk ontzettend lastig om de komende leegloop in Amsterdam op te vangen en zullen de prestaties van dit seizoen niet snel herhaald worden.

'Ben jij ook iemand die denkt dat het volgend jaar weer goedkomt omdat er veel geld is? Joh, er gaan veel te veel goede spelers weg', spreekt Borst bij Betweters. 'Erik ten Hag gaat misschien ook weg en er gaat niemand naar Ajax. Er gaat geen type Dusan Tadic naar Ajax. Het wordt gewoon ruk, niet alleen volgend jaar, maar het wordt decennia lang één bak ellende in de ArenA.'

Borst beschrijft het huidige Ajax als een 'verzameling sympathieke jongens'. 'Meestal is het zo, wanneer je niet voor Ajax bent, dat je je dood ergert aan een bepaalde kop of aan bepaald gedrag. Maar dan kom je bij deze Ajacieden niet ver. Het is gewoon een verzameling leuke jongens, jong en oud.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Peewee
Maak je borst maar nat Borst, je hebt er totaal geen kijk op !!!
0 0
Ajax27
Mensen die de columns e.d. van Borst niet snappen... altijd weer leuk om de reacties te lezen. Hij vertelt gewoon super gechargeerd hoe de vork in de steel zit. Wie zegt dat na Frenkie en de Ligt niet ook Ziyech, vd Beek, Neres en Tadic weggaan? Dat Onana en Tagliafico toezeggingen hebben gedaan betekent niets. Waarschijnlijk is alleen het contract verbetert met een dikke clausule. Biedt een club het bedrag in de clausule, dan gaan ze waarschijnlijk alsnog. Schone zal langzaam maar zeker verdwijnen en ondanks dat Mazraoui jong is en potentie heeft, is ie lang niet zo stabiel in zn niveau als Schone. 3-4 man van je basiself zullen vertrekken, potentieel raak je er 7-9 kwijt. Linksom of rechtsom zul je opnieuw moeten bouwen. Iedereen moet elkaar weer zien te vinden op het veld. Elkaars looplijnen herkennen, hopen dat de juiste ervaring naast de juiste talenten worden gehaald en hopen dat de puzzelstukjes snel genoeg in elkaar vallen waardoor nieuwe Europese en nationale successen worden behaald. Een hoop mitsen en maren dus. Kampioen worden de komende jaren zit er denk ik wel in. Maar dergelijke Europese uitschieters zoals dit jaar komen niet vaak voor. Dat zal idd eerder eens in de 5-10 jaar zijn.
0 0
wladimir
Je bent iets te cynisch. Afgelopen seizoen hebben Dolberg en Neres velengd. Die blijven. Voor Blind en Tadic is het salarisplafond verlegt. Onana en Tagliafico blijven. Die gaat Ajax niet laten gaan. Donny gaat aankomende zomer pas basisspeler worden in Oranje. Ik geloof erin dat hij moet kunnen worden behouden.


Mathijs de Ligt, Frenkie de Jong en Hakim Ziyech waren dit seizoen de beste spelers. Die gaan sowieso vertrekken.
1 0
ETM
Ja Betweters is alles met een knipoog, en ik vind het een smaakvoller programma dan bijvoorbeeld VI.
Je hebt ook gelijk qua strekking.
Maar toch heb ik er goede hoop op dat verval binnen de perken kan blijven. 16/17 en 18/19 staan niet geheel los van elkaar. Ik geloof niet dat het van toevalligheden samenhangt. Is niet misselijk wat Ajax recent heeft binnen gehengeld. Bosz, Onana, Ziyech, Frenkie, Sanchez, Neres, Ten Hag, Tagliafico, Blind, Tadic.. Kun je geen toeval noemen.
Alleen als de meetlat idd bij de halve finale Championsleague wordt gelegd dan is dat een valse verwachting. Echter niemand zag aankomen dat Ajax zich na 16/17 nog zo vors zou versterken. Mathijs was toen nog niet waar hij nu is en Frenkie speelde niet eens een rol.
De leegloop die jij voorhoud is wel dramatisch, maar zover is het nog niet.

Overigens vraag ik me af op welke irritante spelers Hugo doelt. Ik vind Ajax al jaren over het geheel genomen een sympathiek ogende groep hebben. Ben natuurlijk wat gekleurd, maar toch. Feyenoord had een paar jaar terug echt een team vol opgefokte klootzakken en PSV heeft er in iedere generatie wel minimaal 2. Ik kan me voortstellen dat fans Veltman irritant vinden puur qua verschijning op het veld. Misschien nu Tadic qua maniertjes? Anders moet je terug naar Suarez ofzo..
0 0
3*stars*3
Haha Hugo weet altijd zijn moment of Fame te pakken.
Hij overdrijft nu maar dit Ajax is natuurlijk wel het beste Ajax dat in de Arena heeft gespeeld.
Imo Beter dan 97/98 (wat echt fantastisch was en ook dubbel won), beter dan het Ajax in 02/03 en beter dan het Ajax onder Bosz.

Lat is nu erg hoog gelegd door het huidige Ajax en elk Ajax team zal in de toekomst vergeleken worden met dit Ajax.
Als je weer een Ajax kan samenstellen dat ligt tussen dat van 16/17 en het huidige Ajax, heeft rest van de Eredivisie een probleem en kan EU weer borst nat maken.
Als het niet in de CL is, dan is het wel het winnen van die EL cup.

En het is zeker weer mogelijk om een sterk team samen te stellen want Ajax heeft echt reclame gemaakt voor zichzelf.
En spelers willen graag komen.
0 0
Koekepeer
Zegt iemand met een abonnement bij Sparta
0 0
OpaVerteld
Geen abonnement, maar een taakstraf :)
0 0
Joseph
Misschien moet die man zich eens verdiepen in de zaken waar hij over praat.. Er zitten geweldige talenten in de groep rond de 16 jaar.

Als alles in 1 jaar leegloopt, wordt het ellende volgend jaar, maar ik zie dat niet gebeuren. Een paar zullen vertrekken, Ajax zal een sterk team houden dat makkelijk kampioen kan worden.
0 0
koenos1
Idioot 1e klas die gozer. We presteren nu juist consistent goed in Europa. Afgelopen jaar de tragedie omtrent Nouri tellen we niet. Het jaar daarvoor finale EL, dit jaar zat je zowat in de finale van de CL. Ik ben positief
1 0
YoorAjax
Echt wat een ongelofelijke zwartkijker.. Tuurlijk vertrekken er goede spelers, maar elk jaar komen er ook weer toppers bij. Kan even wat minder zijn, maar toch blijft Ajax het mooiste voetbal spelen van de hele ED. Je bent supporter van Ajax en hebt dan ook geloof.
0 0
Puurvoetbal
95% van alle zolderkamerbewoners hier begrijpt er niets van. Ik leg het nog één keer uit :
- Hugo Borst is een Spartaan in hart en nieren.
- Sparta had en heeft een nauwere samenwerking met Ajax dan met Feyenoord.
- Zowel Sparta als Ajax is een herenclub. Feyenoord is een volksclub.
- Een Spartaan sterft liever dan dat hij één stap in de Kuip moet zetten.

Conclusie : Hugo Borst is Ajacied maar moet door zijn afkomst ook zo nu en dan een Rotterdam -Zuid-vriendelijke opmerking maken. Capice ?
0 0
Redrum
Nee, leg het nog eens uit en doe dan net alsof je niet een omgelofelijk sneue betweter bent.
0 0
Koekepeer
Dat past wel weer bij Hugo Borst, een betweter. Zou Puurvoetbal stiekem Hugo zijn?
0 0
fanforeffer
Hugo gaat er van uit dat het Ajax net zo gaat als F,eneurd. daar is al 20 jaar ellendig.
0 0
Noxin
Toen Hugo nog gewoon Spartaan was, zei hij vaak goede dingen. Tegenwoordig noemt hij zich "Rotterdammer en dus supporter van alle Rotterdamse clubs" en het anti-Ajax gehalte is niet aan te slepen. Lekker goedkoop scoren bij die kakkies.
0 0
AFCAjax
Ik snap niet al die knakkers in de media serieus denken dat de hele basiself verkocht gaat worden.
Ik verwacht maximaal 2 a 3 vertrekkende (noemenswaardige) spelers.
0 0
Kokakola
Paniekzaaier eerste klas
0 0
S_020
Neem nog een lijntje, Hugo
1 0
swing
totale dominatie van Ajax starts now...
1 0
Hollister
Er spreekt hier een enorme hoop uit deze gefrustreerde man.
0 0
PetrusKeizer
ach ja. Hugo, de columnist. Maakt gebruik van de zgn. 'kracht van de overdrijving'. Maar als je daarin te ver doorschiet is het effect weg. Dit is daar n goed voorbeeld van.
2 0
Frank1978
Ja, voor onze tegenstanders en hun aanhang...
0 0
Hagmag
Steegkop
0 0
Rdk1983
Negatief gezeur. Zeiden ze na EL finale ook. Wordt alleen maar beter
0 0
Jariiii
Ik mag toch aannemen dat jullie begrijpen dat hij cynisch/ironisch, daarvoor is het stuk veel te dik aangezet.
2 0
ajaxxcied4life
Naja, ik kon dat cynische er niet direct helemaal uithalen moet ik eerlijk zeggen maar desalniettemin zit in iedere 'cynische' lolligheid een stukje hoop van die persoon of waarheid.
0 0
Bennyben
We zijn nog niet kampioen en de bak ellende van de media begint alweer
0 0
munser
Clown
0 0
GvanderK
Hugo doet een Valentijntje, weet het nu al :-)
0 0
ajaxxcied4life
Enfin, er wordt weer heftig gehoopt op een down fall. Wat is jaloezie toch een zwakke emotie Hugo. Kom op, wees sterker dan dat.
0 0
kaashaas
Hahaha.. na dit jaar gaat Ajax de eerste 10 jaar de eredivisie zwaar domineren.. europees zie ik Ajax ook gewoon structureel bij de laatste 16..

Wij hebben een mega gat geslagen en dat is voor de hele erediviesie een mokerslag
4 0
mcatarinob
Je hoeft geen seizoenkaart te kopen Hugo, je past er toch niet tussen.
0 0
Ajaxio
Die Borst... als ik die kop zie... dan zie ik "1 bak ellende"
0 0
Amsteraaij
de wens is de moeder van de gedachte
1 -1
AFCAwooz
Ja of de vader.
0 0
wendoo9
Hey Borst al degradeert Ajax blijft het mijn Club in hart en nieren. Ajacied wordt je niet, maar ajacied wordt je geboren !!
6 0
SanMarco
Hij verwart een arena met een kasteel denk ik.
3 0
noppenkoning
Heerlijk die Rotterdamse reacties, diep van binnen zitten ze zo hard te balen. Zo ook even Van der Gijp kijken en Jan Boskamp.
2 0
SanMarco
Hans kraaij zit er....
0 0
Panda99
Hugo......jij blijft toch ook naar Sparta gaan.......
0 0
AjaxDaniel
Haha dit lijkt me sarcastisch bedoeld?
4 0
BK020
hahahahahaha
4 0