Ajax komt niet voorbij amateurs van AFC

BVeenstra, 12-07-2016 om 20:50, 110229 views, Ajax Showtime |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax heeft dinsdagavond niet weten te winnen van de amateurs van AFC. Op bezoek bij de club uit de Tweede Divisie kwam de Amsterdamse topclub niet verder dan een 2-2 gelijkspel. De doelpunten namens Ajax werden gemaakt door Lasse Schöne en Robert Muric, terwijl de tegendoelpunten werden veroorzaakt door knullige persoonlijke fouten.

Bosz stuurde in de eerste helft opnieuw zijn beoogde basiself het veld in, maar net als tegen FC Liefering (4-3 verlies) maakten de basisspelers weinig indruk. Er werden weliswaar de nodige kansen gecreëerd, maar gescoord werd er niet. Onder meer Daley Sinkgraven, Vaclav Cerny en Mateo Cassierra kwamen telkens de goed keepende Patrick Zonneveld tegen. Nadat verdediger Joël Veltman niet hard genoeg terug kopte richting doelman Jasper Cillessen, wist AFC namens Koen Bosma op voorsprong te komen.

Ook met de wisselspelers werd het er na rust niet veel beter op. Opnieuw was Ajax de ploeg die het meest de aanval opzocht en de meeste kansen wist te creëren, maar net als voor rust hadden de Ajacieden moeite om het net te vinden. Middenvelder Schöne lukte dat wel. De Deen scoorde tien minuten na rust uit een vrije trap de 1-1, maar zag daarna Ajax al weer snel op achterstand komen.

Een fout van Nick Viergever zorgde ervoor dat Matthijs Jesse alleen op het doel af kon gaan en zo de Amsterdamse amateurclub weer op voorsprong kon zetten. Ajax zocht vervolgens driftig naar de gelijkmaker en speelde niet eens onaardig. Desondanks had het moeite om tot echt grote kansen te komen en kwam AFC er bovendien een paar keer gevaarlijk uit, waarmee het de kwetsbaarheid van Ajax wist aan te tonen.

Nadat ongeveer tien minuten voor tijd de bal voor de voeten viel van Muric werd het 2-2. De Kroaat twijfelde niet en schoot vanaf de rand van de zestien hard raak. In het restant van de wedstrijd zocht Ajax naar de winnende treffer, maar dichterbij dan een schot op de lat van Viergever en een inzet van Muric kwam het niet.

Opstelling Ajax 1e helft: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Gudelj, Sinkgraven; Cerny, Cassierra, Younes;
Opstelling Ajax 2e helft: Boer, Dankerlui, De Ligt, Viergever, Warmerdam; De Jong, Van de Beek, Schöne; Muric, Dolberg, El Ghazi;
Wissel: Richairo Zivkovic.

Doelpunten: 
1-0 Koen Bosma (33')
1-1 Lasse Schöne (55')
2-1 Matthijs Jesse (56')
2-2 Robert Muric (79')

Bijzonderheden: 
- Ricardo van Rhijn is niet van de partij omdat hij dicht bij een transfer naar Club Brugge is. 

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jaribombari
Ik zag spelers van AFC op teenslippertjes aan komen lopen. Badhanddoek onder de oksel. Die kwamen rechtstreeks van het spaanse strand af. Eentje vroeg er "hey trainert, tegen wie moeten we vanavond?" en andere rookte nog snel even z'n peukie voordat ie het terrein op kwam. Die vertelde doodleuk tegen een medespeler dat ie deze vakantie 9 kg zwaarder was geworden.

True story.
1 -2
rdewaart
Onze verdedigers zijn goed en scherp begonnen zeg: zaterdag gingen Tete en Riedewald in de fout met 2 tegendoelpunten tot gevolg en gisteren Veltman en Viergever. Bosz zet de heren maar even op scherp!
0 0
Ajaxido
Speelde AFC in de sterkste opstelling?
1 0
BDW
Wat doet dat er toe? AJAX moet ten alle tijden van AFC kunnen winnen en eigenlijk altijd met dubbele cijfers!
1 -2
trainerdv
Oefenwedstrijden zijn om te oefenen. Uitslag maakt niet zoveel uit. Liever dat ze helemaal neit tegen amateur team spelen overigens. Ik vind begin Juli ook wel erg vroeg om meteen zoveel oefenpotten te spelen, de bosloop was twee weken geleden of zo. Nja, we zien wel.
1 0
Ajaxido
Klopt. Het zegt allemaal nog niets.
0 0
Inhartennieren
Het is een kleuterschool.
1 -1
preme
Oefenwedstrijden zeggen mij niet zoveel. Het enige wat ik hoop is dat Bosz genoeg ballen heeft om door te selecteren als hij vindt dat dat nodig is, en dat hij de steun van het bestuur krijgt voor eventuele aankopen die het team beter maken. Dan doel ik dus op het vervangen van de heilige huisjes van Frank de Boer die ondertussen leiders van het elftal hadden moeten zijn.
0 0
Olle
Helaas is er nog steeds in iedere linie een versterking nodig........ Herhaling, er is in iedere linie een ervaren speler nodig.....met deze kleuters wordt het niets of steeds net niet...... Koop die Ziyech toch lekker.....daar haal je tenminste klasse, goals en creativiteit mee in huis!
1 0
Frankkie
We missen Mike vd Hoorn in de verdediging!
Nu wordt pas duidelijk dat Mike helemaal geen slechte speler is, want Mike had misschien af en toe een misstapje, er stond tenmiste wel een kerel in de verdediging!
1 -4
RusselWestbrook
.... haha toe nou even
0 0
Frankkie
Dus een Veltman en Viergever mogen wegkomen met zulke fouten, en Mike werd keihard afgestraft op zo'n foutje. Bij gebrek aan beter had Mike meer zijn mannetje gestaan dan een Veltman en Viergever.
3 -1
DOPEBOYsGAME
vd Hoorn is niet beter, niet slechter.. Niet zo zeiken op die voorbereidingen. Zwaar trainingskamp in Oostenrijk in de benen na een flinke vakantie. Als Bosz kan periodiseren dan verwacht ik voor de CL wedstrijden een betere rust- arbeid verhouding waardoor ze top presteren als het moet ;)
0 0
flyingsoccer
Veltman, Viergever kinderlijk in de fout. Mijn verwachtingen voor komend seizoen zijn laag. het ontbreekt aan echte kerels, kerels die anderen kunnen corrigeren op sleeptouw kunnen nemen.
Zelfs een Sparta kan van dit Ajax winnen en ik vrees ook een valse start in de eredivisie daar andere clubs goed inkopen en een PSV die steeds meer dichterbij komt.

Mijn verwachtingen stel ik dus bij naar zeer laag en de CL daar hebben we nu niets maar dan ook niets te zoeken laat staan EL. Dit Ajax heeft een enorme impuls nodig misschien wel groter dan Bosz ooit gedacht heeft. Laten we het maar verder afwachten we zijn nog in de voorbereiding.
0 -1
Leo252
Tja, als je van Rhijn niet meeneemt................ Het begint wel lekker zo. Als je niet eens van amateurs kan winnen............
0 -2
Rdk1983
Aanjagers, echte mannen die de bange jochies op sleeptouw nemen en corrigeren.
Die mis je. Als je alleen maar pubers opstelt, en ze intens onder druk gaat zetten, dan krijg je dit.
1 0
Inhartennieren
Daar draait het om.
0 0
A-west
De enigste manier om de zaak op te krikken is een stevige geldschieter, net zoals PSG in Frankrijk.
Waarom kan die familie Heineken niet eens AJAX steunen. Die hebben geld zat. Kun je eens een paar ervaren spelers met kwaliteit halen die ook op hun beurt de jonge spelers naar een hoger plan kunnen tillen. Dit schiet allemaal niet op. Dat Heineken is toch Amsterdams? Of niet soms?
Ze zwemmen in het geld.
1 -11
flyingsoccer
Ajax is Ajax en moet zo blijven. Laat die olieboeren en andere verwende geldschieters maar buiten de deur we zijn een vereniging en geen speeltje van een olieboer etc.
0 -1
Leo252
En dan na afloop van de wedstrijd een heerlijk helder H.....................
0 -1
Pettersson1963
Je kraamt onzin uit. Ajax is een voetbalvereniging en wil baas in eigen huis blijven. Ik moet er niet aan denken dat de club overgenomen wordt door een oliesjeik of een sponsor.
4 -2
Adam24
Ik ben absoluut van mening dat een oefenpot niet zoveel zegt maar wat was het slecht vandaag. Dan heb ik het niet eens over de fout van Viergever (verder ook heel slecht) en Veltman (die verder als een van de weinige wel oké speelde) dat vind ik juist bij oefenpotjes niet zo storend maar vooral over hoe weinig uitgespeelde kansen dit Ajax wist te creeren tegen deze amateurs. Of moet ik zeggen wij amateurs tegen dit AFC? Alle buitenspelers leken wel te wachten tot het moment ze weer dubbele dekking kregen, vier backs zonder voorzetten, middenvelders die elkaar alleen maar in de weg lopen (als ze uberhaupt al lopen) en centrale verdedigers die niet kunnen positioneren als er weer balverlies wordt geleden. Kortom; werk aan de winkel.
0 0
rsvh88
Ik dacht dat zivkovic het zo lekker deed op de trainingen. Waarom speelt hij niet ?
1 0
Kingoffdatoilet
Ik denk dat Donny, nouri en de Jong dit jaar misschien wel eens door kunnen gaan breken als het huidige middenveld zo blijft presteren.
0 0
NouriVandeBeek
Gudelj en Bazoer waren weer 2 grote minpunten. Zo statisch en weinig beleving bij die 2. Frenkie die gaf veel meer ballen vooruit en Van de Beek was veel meer in de 16 en dus ook gevaarlijker.
3 0
mvdk
De vorm is nog ver weg.
0 0
MrBabelinho
Of het nu Bosz, de Boer, Mourinho, Van Gaal of ik zei de gek voor de groep is, wanneer je tegen Liefering en AFC speelt en je krijgt er 6 om de oren dan ligt het gewoon aan de spelers en de instelling. Enige optie dat het aan een trainer ligt in dit geval zou zijn als Cillessen linksbuiten is en Cassierra op doel, Dijks rechtsbuiten en de Ligt in de spits. En dan nog ben ik van mening dat je dan van AFC dient te winnen! Diverse spelers die bij Ajax voetballen verdienen 2000 euro per dag! Daar moesten ze dus een potje voor voetballen. Voor datzelfde bedrag staan mensen 160 uur per maand op hun klauwen en dan kunnen ze er net van leven en een seizoenskaart kopen. Dan hoor je je dus even goed te schamen als Ajax spelers zijnde. En nee ik ben niet negatief, dit is allemaal op realiteit gebaseerd! Hopelijk bewijst de selectie dat ze het Ajax shirt wel waard zijn dit seizoen!
6 -1
korem
Puur mentaliteit kwestie dit. Onmogelijk dat het kwaliteit is of de coaching van bosz. Al zou je maand vakantie hebben zonder te trainen dan zou deze selectie met de juiste inzet en passie nog steeds moeten winnen. Er zit geen strijd in een echte winnaar hopelijk gaat Klaassen dit veranderen.
0 0
rodnet
Heb net dit draadje even doorgelezen en ik moet zeggen: complimenten voor alle betrokkenheid! Wat een wirwar van absolute en vaak volkomen tegengestelde meningen! Ik geniet ervan. Ik blijf maar volhouden wat ik steeds heb gezegd: ik heb Ajax nog nooit zo behoudend en kleurloos zien voetballen als de afgelopen 3 jaar onder de Boer dus was (en ben) ik gelukkig met een nieuwe trainer. We kunnen aan de hand van de afgelopen wedstrijden eenvoudig concluderen dat Bosz het lek nog niet boven heeft, anderzijds zijn twee oefenpotjes nou ook niet direct voldoende om eindconclusies aan te verbinden. Overigens moet mij van het hart dat het mij zeer onwaarschijnlijk voorkomt dat een trainer die vijf en een half jaar eindverantwoordelijk is geweest voor het eerste elftal niet minstens voor een belangrijk deel verantwoordelijk zou zijn voor de samenstelling van de selectie, zoals enkelen hier schijnen te denken. Voor zover er dus kwaliteit en balans in de groep ontbreekt (en ik denk dat daar inderdaad sprake van is) is dat dus zeker voor een belangrijk deel aan de Boer te wijten. Bosz moet het doen met de riemen die hij heeft en ik heb er nog steeds wel. vertrouwen dat hij Ajax in ieder geval weer Ajax-waardig voetbal gaat laten spelen. Dat dat tijd kost is evident, geen enkel veranderingsproces komt zonder slag of stoot tot stand.

O ja, en voor allen die net als ik vanmiddag naar Nouri hebben gekeken: creatief talent hebben we zeker.
4 -1
Pettersson1963
Grappig, De Boer is verantwoordelijk voor een gebrek aan kwaliteit en balans in de groep. Hoe verzin je het? Het is waarschijnlijk ook de schuld van De Boer dat Ajax in twee oefenpotjes, tegen amateurs, zes doelpunten om de oren krijgt.
1 -6
rodnet
Sterke reactie, maar gelukkig niet uit onverdachte hoek. Het is feitelijk ondenkbaar dat de samenstelling van de huidige selectie geheel buiten de Boer om tot stand is gekomen. Het is ook feitelijk ondenkbaar dat een zelfstandig en financieel onafhankelijke man als de Boer zo lang aangebleven zou zijn als hij geen invloed op de samenstelling van de groep zou hebben gehad. Net zoals het feitelijk ondenkbaar is dat de Boer niet eindverantwoordelijk is voor het verbijsterende Ajax-onwaardige catenaccio waar we de afgelopen drie jaar mee zijn opgezadeld en wat het slechtste voetbal was dat ik Ajax in al mijn bijna 40 jaar op de tribune heb zien spelen, inclusief de jaren dat we geen kampioen werden. Maar ach, van iemand die de naam van een van de fraaiste echte Ajax-spitsen misbruikt om zijn eigen privé-oorlog uit te vechten met alles wat ook maar iets met Cruijff te maken heeft kun je waarschijnlijk weinig zinnige opinies verwachten.
1 -1
KRD89
Kunnen ze niet alle mensen die geen verstand hebben van voetbal van deze site verwijderen, scheelt een hoop en voorkomt verwarringen
2 -4
Pettersson1963
Gelukkig heb jij wel verstand van voetbal. Op een ander Topic schreef je dat Bosz de spelers Gudelj, Veltman en Cillessen uit de selectie moest halen. Hilarisch kerel. Gudelj was afgelopen seizoen de beste middenvelder, Veltman was afgelopen seizoen de beste verdediger en Cillessen was de beste keeper.
2 -2
rodnet
Jullie bevinden je helaas voornamelijk in elkaars gezelschap. Veel plezier in jullie persoonlijke frustratiegrot.
0 0
Pierre Heno
Elke loting voor de aanstaande voorrondes zal voor dit Ajax al loodzwaar zijn. En straks hoor je ze weer...de deskundigen....dat Ajax deze tegenstander (bv iets in de sterkte als FC Liefering) moet kunnen hebben en dat het een schande voor het NL voetbal zou zijn wanneer Ajax niet door zou gaan naar de 4e voorronde etc etct. Terwijl alleen al de 3e voorronde CL voor Ajax met deze middelmaat feitelijk al een brug te ver is. Dus wie ze ook loten: alleen met veel arbeid en héél veel mazzel zal deze selectie kans hebben om verder te komen... Maar daar schuilt ook meteen iets moois in: slechter dan nu kan bijna niet dus kan het alleen maar beter worden.
0 -1
Henning
Dit lijken wel uitslagen van oefenduels van feijenoord. Daar heb ik afgelopen jaren hard om gelachen maar het niveau bij Ajax is gezakt naar hetzelfde bedenkelijke niveau.
0 -4
flyingsoccer
We zitten in de voorbereiding en als je goed hebt gelezen en het nieuws goed volgt heeft Bosz gezegd dat hij tijd nodig heeft zaken erin te slijpen. In Israël duurde het ruim een maand dus nu al afrekenen gaat te ver. Dat er een kwalitatieve injectie moet komen weet Bosz heus wel maar dat gaat niet zonder slag of stoot en ja dit team is nog niet rijp voor de CL of EL dan heb je meer kerels nodig.
0 0
supporter sinds
Probleem is dat je mentaliteit niet kan trainen dat heb je of heb je niet. Bij al onze "talenten" mis je dat aspect. Helaas is er (nog niet) ingekocht op ervaring en mentaliteit. Als dat niet gebeurd zullen we weer een teleurstellend Europees seizoen tegemoet gaan en zie ik het voor de competitie ook somber in. Maar geef bosz aub vertrouwen! Hij is nu onze trainer en verdiend het voordeel van de twijfel. Ik ben nog steeds een trotse Ajacied !
0 -2
4xbestevaneurop
Ik mis bij Ajax spelers die denken: Ik wil en MOET wat laten zien want ik speel bij Ajax! Gezapigheid, balletjes terug, vleugels die met moeite een amateur back voorbij komen, je aanvoerder die met een knullige kopbal een doelpunt veroorzaakt,wisselspelers die voor de wedstrijd een balletje hooghouden waarbij het alleen maar bleek te gaan om ''elkaar een fout te laten maken zodat je dan een tikje tegen iemand's oor kunt geven'', een nieuwe spits die 3 woorden engels spreekt en een weekje meetraint en die moet dan in de spits gaan staan over 2 weken in de voorronde CL... Verliezen van fc liefering (maar die waren best goed want ze hebben allemaal spelers van red bul..laat me niet lachen) Gelijkspelen tegen je kleine broertje AFC...
Allemaal zo amateuristisch voor een grote club. En als ik te negatief ben, ik groeide op eind jaren 80 en midden jaren 90 waarin Ajax in 10 jaar in 5 Europa Cup finales stond. Vanaf 1997 tot nu 1 keer de kwartfinale Europa cup. Dus ja, mag ik me doodschamen en boos worden als je verliest van Boekarest,Dnjepr,Red Bull,Rapid Wien,Molde en f**ing fc liefering!
2 -2
Pierre Heno
..en met verlies tegen Sparta, Willem II, Roda JC , NEC , PEC en Go Ahead Eagles 'coming up'. Wie heeft het dan nog over FC Liefering en Boekarest? dat waren dan dus nog 'betere tijden'....
0 0
hallo1
Gelul. Ik mis spelers die lekker ontspannen en slordig dit amateurteampje van het kassie naar de muur tikken met alle vingers die ze hebben in hun neus.
1 -2
AjaxAddicted
Gelukkig moeten we over twee weken al beginnen...pfff...wat een ellende. Cassiera laat lekkere dingenzirn de eerste wedstrijd
0 -1
fanvooraltijd
De graafschap 1-1. Liefering 4-3. AFC 2-2. mooie constante reeks. stelletje prutsers.kots van hun houding.
1 -4
deMeester
Vooral Gudelj en Bazoer vinden zichzelf zo goed en dan El Ghazi, wat een zelfingenomen kwal is dat!
1 -4
NouriVandeBeek
http://www.foxsports.nl/video/bosz-geen-tempo-voorspelbaar-geen-diepgang/ Iets zeg me dat Bosz gaat ingrijpen. Gudelj en Bazoer de top kandidaten om eruit te gaan.
1 -1
OntlastendeMiddenvelder
Met een opstelling als in de eerste helft hoor je de tegenstander te verpulveren. Ik weet dat dit een oefenwedstrijd is, maar ik zie het somber in, volgend seizoen.

Tenzij de komende wedstrijd een eclatante overwinning wordt -- dan sta ik weer met vlaggen te zwaaien.
0 -1
3*stars*3
Zeker drama dat we nog wachten op de 1e overwinning maar met wat scherpte moesten er minimaal 5 goals vallen.
Als de Ligt of Dankerlui een slaapmomentje heeft en goals weggeven ok maar dat 2 ervaren verdedigers als Veltman en Viergever zo goals weggeven -_-

Wat ook verontrustend is, is instelling van vaste basisklanten als Bazoer en Gudelj.
Vooral van Bazoer verwacht je dat hij gretig aan de potjes begint maar die denkt volgens mij dat hij toch verzekerd is van een basisplek...
Het is ook nog wachten op goals van de basisklanten want alle goals vielen in de 2e helft, in beide duels...

Wat ook pijn aan ogen deed, het kappen en draaien van El Ghazi.
Prima speler als er veel ruimte open ligt maar tegen teams die geen ruimte weggeeft...Wereld van verschil met een Younes.

Bosz gaat het niet toegeven maar hij gaat slecht slapen...
0 -3
MankeNelis
Dit kan niet en dat heeft niets met afzeiken of azijn pissen te maken. Ajax kan niet gelijk spelen tegen amateurs en 2 goals incasseren. Wie gaat dit nou goed praten?
Of de trainer snapt het niet of de spelers snappen de trainer niet. Het is weer armoe troef..
0 0
A Cohen
Ik heb de zomer in mijn bol............
Dat zong André Hazes toch.....

AFC is een goeie amateurploeg, vergis je niet hé..
1 -2
freshfield
Einde Ajax
3 -3
Vlieske
Waarom loopt iedereen alles en iedereen af te zeiken maar vergeten ze bazoer. Deze man laat werkelijk waar helemaal niks zien en kan zich alleen opladen tegen zen holmaat vilena
2 -1
deMeester
Het laatste wat sterft is hoop. De hoop is weg, Ajax is dood!

Wat moeten wij nu gaan doen? Wat kunnen wij nog doen? Het is te laat. Ik zie niet in hoe we van Sparta moeten winnen, na de eerste wedstrijd al in het rechterrijtje.
3 -3
Franciscos
Het is even door de zure appel heen bijten, maar het is even niet anders. Er is een frisse wind en dat heeft even wat tijd nodig. Ik verlies liever de oefenwedstrijden dan vCL of competitie, dus laten we het vertrouwen houden en wachten tot het er echt toe doet in plaats van de hoop te verliezen en het geloof naar beneden te smijten.
0 -1
3*stars*3
Damn...Jij heb echt een zwaar leven man...
1 -4
RusselWestbrook
Kom je de nacht alleen door of moet er even iemand bij je komen om op je te letten?
3 0
Koenniiee
Niet zo dramatisch doen. Bosz krijgt het wel aan de praat. Het heeft alleen tijd nodig voor de mindset van spelers veranderd, het betonvoetbal eruit wordt geramd en de selectie een enorme impuls krijgt t.o.v nu.

Het enige nadeel is dat het maanden gaat duren en we niet door gaan in de CL. Stel je daar maar vast op in, maar dat is geen punt voor jou.
3 -3
Pierre Heno
Geef Bosz een jaartje om er achter te komen met wat voor middelmaat hij de 3e voorronde CL in mag. Die 2-2 tegen AFC is vast een mooie opsteker voor het technisch management. Niet verloren en 50% minder goals tegen . WOW!!
1 0
ajaxinho
Nog geen wedstrijd gezien van Bosz.

Enige kritiek die ik kan leveren is dat hij andere spelers in de basis mag proberen.
En spelers op andere posities proberen.

Deze tegenstanders met ongeveer dezelfde kaliber leenden zich daarvoor.
0 -2
Oliveira
Toch best wel gênant........
1 -1
ELMagico

13-11-2015, 08:58
Miskopen

Ook de manier van werken van het technisch hart bij transfers wordt in Lings rapport gekraakt. "De uitgangspunten van het Plan Cruijff worden niet gevolgd als het gaat om het aankoopbeleid. Er worden veel te veel miskopen en breedteaankopen gedaan. De aankopen zijn zelden een directe versterking gebleken"

Ling analyseert een aantal recente transfers waarbij geen beslissing genomen werd in een vergadering van het technisch hart. Zo kwamen de aankopen van André Onana en Daley Sinkgraven tot stand nadat er door de verantwoordelijken slechts via sms gecommuniceerd was.

Scouting

Ling zet ook zijn vraagtekens bij het aantrekken van Niki Zimling ("de speler was vaak geblesseerd") en Yaya Sanogo ("de speler past niet in het gezochte profiel"). Over de huurlingen werd volgens de voormalig adviseur niet vergaderd en van deze spelers bestonden geen scoutingsrapporten.

Over het werk van Marc Overmars als hoofd van de scouting schrijft Ling: "Overmars heeft geen plan, geen richting en geeft onvoldoende aansturing aan de betaald voetbal scouting. Deze afdeling wordt door Overmars onprofessioneel geleid."

De Cruijff-revolutie heeft binnen Ajax geleid tot een stammenstrijd. Nadat Ling bijna een maand geleden was opgestapt, werd deze week duidelijk dat Ajax ook afscheid wil nemen van hoofd jeugdopleiding Jonk.

Conclusie: nothing changed
6 -2
KRD89
Overmars eruit! Ling erin!
0 0
Vlieske
Hij heeft wel gelijk
1 0
eugene1
ik wil bosz niet afschrijven heefd in het verleden goed aanvalend voetbal laten zien ik ben alleen bang dat deze selectie het niet gaat redden ziten gewoon en hoop matige speelers bij zonder egt gogme. ik zie zelf graag ziech komen nouri is ook zo speler die uit het niets iets kan. de jonge heefd. ook een geweldig inzicht muric komt er ook wel
elgazi heb ik me vraagtekens bij kan zeker wel voetballe maar is zo lui als je ze maar kan krijgen deze spelers worden werden naar mij menig te veel gepemperd het het is geen vrienden club maar en topclub mensen kunne zeggen deze oefen potjes kun je nog niet beoordelen wel dus als je gewoon kwalitatief goed genoeg bent ga je er gewoon overheen
0 -1
wdka
Hiervoor zouden ze je paspoort moeten afpakken.
0 0
Ajacied33
Sorry hoor,ff iets anders....Maar HEEFD? SPEELERS? EGT?
0 0
OKP-AFCA
ff?
0 0
Lewis Hamilton
AFC uit, altijd lastig. Het gaat lekker zo Bossie. Op naar het volgende lastige uitduel!
1 -3
AJAXZZZ
De catenaccio-invloeden van De Boer zijn er niet in twee weken uit
1 -3
hallo1
Hou toch eens op met Frank kapot te willen maken. Frank heeft het verdomme hardstikke goed gedaan hier. 4 keer kampioen geworden met selecties die nou niet bepaald overliepen van kwaliteit. Ajax heeft kwaliteit nodig. Om leuk voetbal te spelen heb je voorin spelers nodig die creatief zijn en een man voor bij kunnen spelen. Heb je die te weinig net zo als vorig siezoen dan ga je er dus niet op voor uit.
5 -5
Pierre Heno
Hij heeft Ajax ook niet beter gemaakt in elk geval. Maar wie had dat dan verwacht met deze middelmaat aan spelers? Wordt toch eens wakker....Ajax 1 is op z'n best een team in opbouw en meedoen is belangrijker dan winnen. Dus wees blij dat ze niet verliezen van AFC vandaag want dat had zomaar effe gekund!! En: 50 % minder goals tegen dan tegen FC Liefering. De stijgende lijn wordt al wel zichtbaar terwijl het spel nog steeds niet om aan te zien is.
0 -2
AJAXZZZ
Kapot maken ?
Jezus man, stel je niet zo aan.
Geef mijn mening, daarvoor zitten we hier toch.

Je doet of ik hem al jaren stalk en bedreig.
Huilerd.
1 -5
hallo1
Ik weet niet of jij het elke keer doet maar ik lees het hier te vaak. Frank is een held met wat hij gedaan heeft voor Ajax.
1 -1
AJAXZZZ
Ik doe het zeer zelden.

Een held qua kampioenschappen wel, niet qua voetbal.
0 -3
Ar
Het is ook gewoon een matige selectie.
Neem Klaassen: prima voetballer hor, ook echt wel Ajax waardig, maar op het moment dat je Dick Schoenaker je beste speler is, dan heb je dus niet xo'n heek best elftal.
1 -1
Shqiptar
Dick schoenaker is al een tijdje gestopt vriend.
0 -2
JoostEmpty
Sinds wanneer?
0 -1
Shqiptar
Toen de Boer Milik wisselde in de kampioenswedstrijd. Vanaf toen wilde Dick niks meer met Ajax te maken hebben.
0 -2
JoostEmpty
Oh ja, toen ben ik even gestopt met al het Ajax nieuws volgen want ik kon alle ellende niet meer hendelen, vandaar dat ik het gemist heb denk ik.
0 -1
Bil
Morgen elf paniek aankopen
0 -2
AJAXZZZ
Morgen elf aankopen
1 -1
JoostEmpty
Laten we positief blijven jongens, het kan altijd erger: Celtic verliest in heenwedstrijd VCL met 1-0 van Lincoln uit Gibraltar.
0 -2
Bensco
Waar ik wel benieuwd naar ben is hoe de aanval draait. Zijn er veel kansen?
0 -1
Shqiptar
Serero moet blijven naar mijn mening.
Er zijn nu een aantal box to box spelers (klaassen, gudelj, bazoer, vd beek) en "passers" (schone, sinkgraven, nouri, de jong). Er is geen fatsoenlijke 6 die rust aan de bal heeft en een bal kan afpakken. Daarom hoop ik dat Bosz alsnog Serero wilt behouden.
0 -2
JoostEmpty
Eiting is het in potentie, maar voor hem is het nu nog te vroeg.
Misschien Riedewald?
0 -1
daniajax1
Hoop eigenlijk dat ze een 6 kopen. Het liefst had ik Anita gezien, maar die is waarschijnlijk niet haalbaar. Anders zou ik Serero er zeker bijhouden. Deed het de laatste paar wedstrijden van het seizoen, op De Graafschap na, gewoon goed. Beste 6 in de selectie.
0 -1
ajaxminimax
Ongelooflijk dat er al een paar zijn die Peter Bosz op kop geven. Het is te triest voor woorden. Die man moet waarschijnlijk alles compleet veranderen om weer het ajax voetbal erin te krijgen. En is het te hopen dat er een paar aankopen komen. En de selectie van nu moet zich werkelijk kapot schamen voor dit gelijkspel tegen notabene een amateurcluppie. Ik hoop dat Bosz als een malle tekeer gaat en dan vooral tegen het team van de eerste helft.
9 -2
mistert
Ik geef je helemaal gelijk! het ergste is dat het team uit de 2de helft beter speelt als onze basiself eigenlijk te triest voor woorden dit.
1 -1
Pierre Heno
het is'beter speelt DAN onze basiself. Dus niet 'ALS onze basiself. Waarom ik je hier op attendeer? Nou omdat je over het huidige Ajax 1maar beter even je mond kunt houden. Wàt een slappe hap is dat zeg!!
0 -2
AFCA.
Bosz wordt door niemand afgeschreven, maar juist de spelers.
0 -1
ajaxminimax
Nou ik las toch echt een reactie van dat Peter B nu al op moet donderen.
0 -1
Rood Gevaar
ik hoop dat er snel een grote aankoop komt waar iedereen tevreden over is, anders wordt Bosz nu al onterecht afgeslacht
4 -1
hallo1
Net zo als Frank de Boer door vele zich zelf noemende supporters werd afgeslacht. Word verdomme eens wakker zou ik wel willen schreeuwen. Het ligt niet aan de trainers het ligt aan de kwaliteit van de selectie.
0 -1
Rood Gevaar
alleen was Frank mede verantwoordelijk voor de verpaupering van deze selectie. Dat is het verschil
1 -2
Kingoffdatoilet
Dit is tot nu toe een zeer teleurstellende voorbereiding van Ajax. Al worden de verwachtingen er wel wat minder door wat positief kan uitpakken. Er is nog tijd genoeg maar het moet wel wat beter.
0 0
JordyAjacied
Op basis van deze 2 wedstrijden: Tete - De Ligt - Riedewald - Warmerdam - Van de Beek - Sinkgraven - Schone - Muric - Dolberg - Younes......
1 0
hallo1
Een opstelling maken op basis van 2 drama wedstrijden, omg.
Ajax speelt gewoon met Cillessen, Tete, Veltman, Riedewald, Dijks, Gudelj, Bazoer, Klaassen, El Ghazi (god op mijn blote knieen aub een goede aankoop), Milik en Younes. En dan mocht het niet duidelijk zijn, aub een aankoop voor El Ghazi.
1 0
JordyAjacied
Ik noem de lichtpuntjes op van 2 wedstrijden mag dat niet? Ik weet ook wel wat jij noemt dat dat het basis team gaat worden.
0 0
hallo1
All right. Gelukkig maar ;)
0 0
Toon meer reacties